Callanetics για όλους

Περιγραφή
Callanetics: Ένας μοναδικός τρόπος να βελτιώσετε και να αποκτήσετε ένα σώμα σφριγηλό και όμορφο, χωρίς κόπο μέσα σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, ψυχικής χαλάρωσηςκαι ευεξίας.
Μπορεί να αναρωτιέστε σε τι διαφέρει το Callanetics, αφού όλα τα προγράμματα εκγύμνασης υπόσχονται ως αποτέλεσμα ένα σφιχτό και όμορφο σώμα. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας εισαγάγει σε έναν καινούργιο τρόπο άθλησης, όπου δεν θα είναι απαραίτητο να κάνετε ολοένα και πιο δύσκολους συνδυασμούς βημάτων και ασκήσεων, χύνοντας τόνους ιδρώτα προκειμένου να κατακτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Αν λοιπόν ο σύγχρονος τρόπος ζωής σας έχει κουράσει, εάν υποφέρετε από “μοντέρνες ασθένειες” όπως άγχος και στρες, κακή φυσική κατάσταση, ατονία, ημικρανίες ή παχυσαρκία, είναι καιρός να αρχίσετε να γυμνάζεστε. Και για να μην κινδυνεύσετε να χαθείτε στο λαβύρινθο των πάμπολλων αθλημάτων fitness προσπαθώντας να επιλέξετε τη βέλτιστη μέθοδο άθλησης, το βιβλίο αυτό σος προσφέρει τη λύση.
Επιπρόσθετα, το Callanetics αποτελεί τη μόνη σας επιλογή εάν υποφέρετε από προβλήματα υγείας (όπως λ.χ. στα γόνατα ή τη μέση) τα οποία δεν σας επιτρέπουν τις συνήθεις μορφές (high- impacts) εξάσκησης.Η Εύα Σαμπροβαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει και εργάζεται. Στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική και τον κλασικό αθλητισμό. Αποφοίτησε το 1997 από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού Σόφιας με ειδικότητα Προπονήτριας Γυμναστικής και Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε στο Κέντρο Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης της ίδιας σχολής σεμινάρια για Aerobics, Callanetics & Stretching και για θεραπευτές Ρεφλεξολογίας. Το 1998 ξεκίνησε την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην έδρα της Γυμναστικής της Εθνικής Ακαδημίας Αθλητισμού Σόφιας με θέμα τη “Δημιουργία αποτελεσματικής μεθοδολογίας για τη διδασκαλία του προγράμματος εκγύμνασης Callanetics σε γυναίκες 18 ετών και άνω” την οποία και παρουσίασε το 2003. Είναι κριτής Κλασικού Αθλητισμού και διαιτητής Πετοσφαίρισης. Από το 2003 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού. Είναι μέλος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Νομού Ηρακλείου, της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, της Γαλλικής Ένωσης Ερευνών Γυμναστικής και Ακροβατικής Δραστηριότητας (Α.F.R.A.G.A.) και της Εταιρίας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Ηρακλείου (Αλληλεγγύη). Έχει εργαστεί ως Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και χορού σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε προγράμματα άθλησης παιδιών, εφήβων, γυναικών και τρίτης ηλικίας, σε προγράμματα λαϊκής επιμόρφωσης ενηλίκων και ως Προπονήτρια Γυμναστικής σε γυμναστήρια και παιδικές κατασκηνώσεις. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Callanetics – μεθοδολογία και εφαρμογή” που κυκλοφορεί στη βουλγαρική γλώσσα, και από το Δεκέμβριο του 2006 αρθρογραφεί στο περιοδικό Businesswoman στη στήλη της άθλησης. Έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει αρκετές δημοσιεύσεις σχετικά με το μαζικό αθλητισμό και το Callanetics. Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας συμμετείχε ως εθελόντρια στα αγωνίσματα της Γυμναστικής και ήταν λαμπαδηδρόμος.

Συγγραφέας: Σαμπροβαλάκη Εύα
Εκδότης: Θέσις
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-7977-51-3
Σελίδες: 144
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Γυμναστική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.07 €