Χ – έγερση υποσυνείδητου

Περιγραφή

«Λίγο πριν τη δημιουργία»:
Μάτια μελανά απ’ την αγρύπνια
Χρώματα άτεχνα πεταμένα σε φθηνό καμβά
Ένα ακόμα ποτήρι πριν ανατείλει ο ήλιος
Κραυγές απόγνωσης μέσα στη νύχτα
Σώματα παραιτημένα κάτω από τον καναπέ
Άδεια μπουκάλια και κεφάλια που ξεχειλίζουν
Συνέχισε να διαβάζεις «Χ – έγερση υποσυνείδητου»

The Χ Files 1997 ημερολόγιο

Περιγραφή

Συγγραφέας : Walls Derek, Stegall Sarah
Μεταφραστής : Φιλιππάτος Άγγελος
Επιμελητής : Γουρνιεζάκη Μαρία
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-236-722-9
Σελίδες :
Σχήμα : 18χ21
Κατηγορίες : Ημερολόγια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.01 €

Χ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος 2000: 2500 χρόνια αρχαίου ελληνικού δράματος:παράδοση και προοπτικές. ΧΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος 2002: Θηβαϊκός κύκλος

Περιγραφή
Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, φιλοδοξώντας να συμβάλει με τον τρόπο του στη θεατρική, καλλιτεχνική και την πνευματική εν γένει δημιουργία και παιδεία έχει καθιερώσει τις Διεθνείς Συναντήσεις Αρχαίου Δράματος που επαναλαμβάνονται ανά διετία και διακρίνονται και χαρακτηρίζονται από την πολυπλευρικότητά τους: συμπόσια, θεατρικές παραγωγές, θεατρικά εργαστήρια και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Συνέχισε να διαβάζεις «Χ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος 2000: 2500 χρόνια αρχαίου ελληνικού δράματος:παράδοση και προοπτικές. ΧΙ Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος 2002: Θηβαϊκός κύκλος»

Χ-ΑΡΧΕΙΑ Uncensored

Περιγραφή
«…Τα γκραφίτι είναι η παράδοση της εποχής του εφήμερου, χρώμα και λόγος απρόοπτος, περιφρόνηση και εμμονή στην αισθητική, όλα αυτά σε τυχαίες δόσεις. Το αυθόρμητο σκαρίφημα που μεταφέρει την επιτακτικότητα ή την ελαφρότητα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Συνέχισε να διαβάζεις «Χ-ΑΡΧΕΙΑ Uncensored»

Χ. Β. Λάβκραφτ: Εναντίον του κόσμου εναντίον της ζωής

Περιγραφή
Ο Μισέλ Ουελμπέκ γεννήθηκε το 1958 στο νησί Ρεϋνιόν, άλλοτε γαλλική αποικία στον Ινδικό Ωκεανό. Μεγάλωσε στη Γαλλία, όπου τον ανέθρεψαν οι παππούδες από την πλευρά του πατέρα του. Ξεκινά σπουδές αγρονόμου-μηχανικού και αρχίζει να γράφει το 1978. Συνέχισε να διαβάζεις «Χ. Β. Λάβκραφτ: Εναντίον του κόσμου εναντίον της ζωής»

Χαγκακούρε: Η τέχνη του σαμουράι

Περιγραφή
«Εάν βιώνεις το θάνατο διαρκώς, κάθε αυγή κι απόβραδο του βίου σου, είναι σαν να ‘σαι εσαεί νεκρός. Έτσι, αποκτάς εκείνη την αίσθηση ελευθερίας που σου επιτρέπει να πορεύεσαι το δρόμο του μπουσίντο και να εκπληρώνεις το καθήκον σου προς τον οίκο σ’ όλη σου τη ζωή, δίχως να σφάλλεις». Συνέχισε να διαβάζεις «Χαγκακούρε: Η τέχνη του σαμουράι»

Χάθηκα!

Περιγραφή

Ωχ! Η μικρή κουκουβάγια έπεσε απ’ τη φωλιά της…

Συγγραφέας : Haughton Chris
Εκδότης : Κόκκινο
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-500-513-9
Σελίδες : 28
Σχήμα : 16×16
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.85 €

Χάθηκαν οι φεγγαρακτίνες

Περιγραφή
Η Βούλα Μάστορη, υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2008, υπηρετεί την παιδική λογοτεχνία από το 1974 κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 40 βιβλία μέχρι τώρα για παιδιά και δύο για ενήλικες («Το παραμύθι των ψυχών» & «Γυναίκα μπονσάι»). Συνέχισε να διαβάζεις «Χάθηκαν οι φεγγαρακτίνες»

Χαϊ-κού των εποχών

Περιγραφή

Νέα σελήνη –
κρεμαστό σκουλαρίκι
σε μαύρο κόσμο.
Δύσκολοι καιροί.
Στάσιμα νερά τρώνε
τα θεμέλια.

Η Λούλη Τσαμαντάνη γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Σπούδασε βιολογία, κλινική βιοχημεία και γαλλική φιλολογία. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Κυβέλη», 1967, «Σιωπή στα μάτια», 1969, «Το ανοιχτό κλουβί», 1981. Συνέχισε να διαβάζεις «Χαϊ-κού των εποχών»

Χαϊδάρι 8 Σεπτεμβρίου 1944

Περιγραφή
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 εκτελέστηκαν στο άλσος Χαϊδαρίου πενήντα εννέα αγωνιστές με την κατηγορία της κατασκοπίας, αυτοί, στην πλειονότητά τους, που συγκροτούσαν το περισσότερο μάχιμο άγημα της Αόρατης Στρατιάς στους κόλπους της Αντίστασης. Ποιοί ήταν, ένας προς έναν, και ποια υπήρξε η δράση τους; Πώς οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα; Ποιοί φέρουν την ευθύνη της θανάτωσής τους κατά παράβαση και αυτών των γενικών εντολών της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του κατακτητή;
Συνέχισε να διαβάζεις «Χαϊδάρι 8 Σεπτεμβρίου 1944»