Τ΄αερικά του παρά

Περιγραφή
«Οι φωτογραφίες αυτές μας μιλούν για εποχές που εμείς δεν υπήρχαμε. Για συγγενείς που δεν γνωρίσαμε. Για αυτούς που δεν μας περίμεναν και έφυγαν. Θαρρείς πως όσα ζούμε εμείς είναι αλήθεια κι όλα όσα ζήσαν εκείνοι παραμύθια. Ο τρόπος που στέκονται, που ποζάρουν μπροστά στο φακό, το βλέμμα, το χαμόγελο, το ντύσιμο, τα χρυσαφικά και τα ρούχα τους ασκούν μια ιδιαίτερη μαγεία πάνω μας. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ΄αερικά του παρά»

Τ’ αγαπημένα του Θωμά Κοροβίνη

Περιγραφή

Ο συγγραφέας και τραγουδοποιός Θωμάς Κοροβίνης ανθολογεί κείμενα, κυρίως από το ευρύ φάσμα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Στον σχοινοτενή από καρδιάς πρόλογό του ο ανθολόγος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιλέγει τους συγκεκριμένους συγγραφείς, τη σχέση του με πολλούς απ’ αυτούς, τον τρόπο που έχουν επηρεάσει, παλιότεροι και νεότεροι, τον ίδιο και τις δημιουργίες του. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ αγαπημένα του Θωμά Κοροβίνη»

Τ’ αγαπημένα του Μιχάλη Γκάνα

Περιγραφή

Οι συγγραφείς και οι αναγνώστες συγκροτούν, άτυπα, μια προσωπική ανθολογία κειμένων, ποίησης και πεζογραφίας συνήθως, που αγαπούν και ξεχωρίζουν. Τα κριτήρια δεν είναι πάντα ποιοτικά. Αυτή η ανθολογία εμπλουτίζεται αλλά και αποψιλώνεται καθώς περνούν τα χρόνια. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ αγαπημένα του Μιχάλη Γκάνα»

Τ’ αδέρφια μου οι άνθρωποι

Περιγραφή
Ο Γιάννης Μαγκλής γεννήθηκε στην Κάλυμνο της Δωδεκανήσου όταν το νησί ήταν μέρος του Οθωμανικού Κράτους. Παρακολούθησε και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο νησί, με Ιταλοκρατία. Δούλεψε σε επιχείρηση σφουγγαριών και ύστερα πήγε στο Κολλέγιο της Χάβρης. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ αδέρφια μου οι άνθρωποι»

Τ’ αηδόνια θα τραγουδήσουν ξανά

Περιγραφή

Συγγραφέας : Ζουμπουλάκη Δημητρία
Εκδότης : Επικαιρότητα
Έτος έκδοσης : 1989
ISBN : 960-205-043-8
Σελίδες : 239
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.02 €

Τ’ αηδονιού το δάκρυ

Περιγραφή

Ένα βρέφος που αργοσβήνει, μια κατάρα που πρέπει να λυθεί τρεις φορές, άνθρωποι που δοκιμάζεται το κουράγιο τους και ψυχές κυνηγημένες επί σαράντα χρόνια. Ο Γιώργης και η Κωστούλα είχαν ρισκάρει τα πάντα για να σωθεί η μικρή τους κόρη, η Κλειώ, και παρ’ όλα όσα τους βρήκαν η αγάπη τους δεν λύγισε στιγμή. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ αηδονιού το δάκρυ»

Τ’ ανεμογκάστρι

Περιγραφή
Ένα θαύμα αναγγέλλεται στην αρχή του έργου. Η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα είναι αδύνατη και θα επικρατήσει η αρετή και το δίκιο.
Η επίδρασή του θα είναι άμεση, ή όχι, ανάλογα με το πόσο διεφθαρμένος είναι κανείς.
Ο πρώτος που δείχνει να δέχεται την επίδραση του θαύματος – απόδειξη του ότι είναι ο αγαθότερος – εκλέγεται κυβερνήτης και εξαγγέλλει αλλαγές στην νομοθεσία που κρίνονται απαραίτητες εξ’ αιτίας της νομοταγούς και ηθικής συμπεριφοράς των πολιτών, αλλά και της ανάγκης για να εξοικονόμηση πόρων, κάτι που βέβαια έχει αντίκτυπο στην οικονομική ευημερία ορισμένων. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ ανεμογκάστρι»

Τ’ αντιστεκόμενα + 10

Περιγραφή
Ο Κώστας Απόγονος, με την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Τ’ Αvτιστεκόμεvο +10», καταθέτει έναν ιδιόμορφο ποιητικό λόγο, πλούσιο σε νοήματα.
Τα ποιήματά του, που είναι γραμμένα από το 2004 έως το 2010 σε διάφορες πόλεις, κυρίως, της Αγγλίας όπου διαμένει, δεν χάνουν την ιθαγένειά τους αν και ασχολούνται με συμπαντικά ζητήματα. Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ αντιστεκόμενα + 10»

Τ’ απομνημονεύματα του Μπάρρυ Λύντον

Περιγραφή

Συγγραφέας : Thackeray William Makepeace 1811-1863
Μεταφραστής : Σολωμού Ευαγγελία
Εκδότης : Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος έκδοσης : 1981
ISBN : 960-208-292-5
Σελίδες : 422
Σχήμα : 18χ12
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία
Σειρές : Κλασική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.46 €

Τ’ ασημένια πατίνια

Περιγραφή
Ο Π. Ζ. Σταλ (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του γάλλου συγγραφέα και εκδότη Pierre-Jules Hetzel) γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1814 στη Σάρτρ και πέθανε στις 17 Μαρτίου 1886 στο Μόντε Κάρλο. Σπούδασε νομικά στο Στρασβούργο, ίδρυσε τον εκδοτικό του οίκο το 1837 και ασχολήθηκε συστηματικά με την πολιτική (υπήρξε επικεφαλής του γραφείου του γάλλου ποιητή και πολιτικού Alphonse de Lamartine ή Λαμαρτίνου, και εξορίστηκε στο Βέλγιο μετά την επανάσταση του 1848). Συνέχισε να διαβάζεις «Τ’ ασημένια πατίνια»