Ο ‘Αλκης και η Κλειώ μαθαίνουν πιάνο

Περιγραφή

Συγγραφέας : Παπαδοπούλου Ανθούλα
Εκδότης : Φίλιππος Νάκας Μουσικός Οίκος
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-290-613-8
Σελίδες : 64
Κατηγορίες : Μουσική – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.84 €

Ο ‘Ελμερ και ο καιρός

Περιγραφή

Συγγραφέας : McKee David
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης : 1997
ISBN : 960-261-715-2
Σελίδες :
Σχήμα : 17χ16
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σειρές : Τα Βιβλία του Έλμερ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 2.67 €

Ο "άλλος" του καθρέφτη

Περιγραφή
Οι παιδιάστικες συμπεριφορές προκαλούν διλήμματα και αμφιβολίες που απλώνονται σαν αχόρταγη δυσπιστία προς τους άλλους, όπως και ανασφάλειες που γυρνούν πολύ εύκολα σε τυραννία.
Με τέτοια ψυχολογία μόνο σαν προστατευόμενη ύπαρξη βρίσκουμε τον εαυτό μας· αλλιώς για να διατηρούμε την ισορροπία μας ζητούμε εναγώνια την πατρική σκιά και πετυχαίνουμε ψυχική ανάπαυση όταν «μας κρατούν από το χεράκι».Ο Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα (1939). Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "άλλος" του καθρέφτη»

Ο "Δρόμος" του Ανδρέα Εμπειρίκου

Περιγραφή
Ο καλλιτέχνης Γιώργος Χατζημιχάλης ζωγράφισε 64 έργα 12χ12 εκ. βασισμένα πάνω στο πεζό ποίημα του μεγάλου υπερρεαλιστή ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκου, «Ο δρόμος» (περιέχεται στη συλλογή «Οκτάνα»). Τα έργα αυτά εκδόθηκαν σε έναν τόμο, μαζί με το κείμενο του «Δρόμου» από τις εκδόσεις Άγρα και οργανώθηκε η έκθεσή τους στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας), Αμερικής 13, Αθήνα, μεταξύ 10 Μαΐου – 20 Ιουνίου 2007. Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "Δρόμος" του Ανδρέα Εμπειρίκου»

Ο "ελληνικός έρωτας" στην αρχαιότητα

Περιγραφή
Ως «Ελληνικός Έρωτας» επικράτησε να ονομάζεται διεθνώς ο έρωτας των αρχαίων Ελλήνων για τα αγόρια.
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση, τόσο στη διεθνή βιβλιογραφία, όσο και στο νου του μέσου ανθρώπου για το τι ακριβώς ήταν αυτή η ιδιότυπη και εκλεπτυσμένη ομοφυλοφιλία. Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "ελληνικός έρωτας" στην αρχαιότητα»

Ο "κόκκινος σουλτάνος"

Περιγραφή

Τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου 1909 ένα σφραγισμένο τρένο ξεκίνησε από τον έρημο σιδηροδρομικό σταθμό Σιρκετζή της Κωνσταντινούπολης με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Με αυτό οι Νεότουρκοι μετέφεραν στον τόπο αιχμαλωσίας του τον άλλοτε μεγάλο μονάρχη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Αβδούλ Χαμίτ, τον τριακοστό τέταρτο Πατισάχ της οικογένειας των Οσμανλήδων και εικοστό όγδοο σουλτάνο από την άλωση της άλλοτε αυτοκρατορικής πρωτεύουσας του Βυζαντίου, τον επονομαζόμενο «σκιά του Αλλάχ επί της γης» και «καταφύγιο των κατατρεγμένων όλης της οικουμένης». Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "κόκκινος σουλτάνος"»

Ο "μπαμπάς" καπνός του πρώτου γιακά

Περιγραφή

Γεννήθηκα εκεί που έλαμψε ο καπνός. Στο χωριό «ΚΙΡΕΤΣΙΛΕΡ» (Kirecciler), το όνομα του οποίου επικράτησε διεθνώς λόγω της ποιότητας του καπνού, που παρήγαγε και που με τον ερχομό των προσφύγων μετονομάστηκε σε «Χρύσα». «Κιρέτς» είναι τούρκικη λέξη και σημαίνει «ασβέστης». Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "μπαμπάς" καπνός του πρώτου γιακά»

Ο "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός" του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Περιγραφή
Στο βιβλίο τούτο ο συγγραφέας, διεθνούς εμβέλειας επιστήμονας και βαθύς γνώστης της νεοελληνικής ιστορίας, προσφέρει μιαν ανίχνευση της πολιτικής συλλογιστικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σ’ ό,τι εκείνος απεκάλεσε «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό». Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός" του Κωνσταντίνου Καραμανλή»

Ο "σκοτεινός" μεσαίωνας

Περιγραφή
Περιλαμβάνονται τα κείμενα:
– Ν. Καραπιδάκης: «Από το ρομαντισμό στο μακρύ Μεσαίωνα. Ιστοριογραφία και επιστημολογία μιας ιστορικής περιόδου.»
– Σ. Πριόβολου: «Goliardi, Carmina Burana.Ένα φως στο Μεσαίωνα.»
– Σ. Κονταράτος: «Η πόλη και η αρχιτεκτονική της στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη κατά τον ύστερο Μεσαίωνα.»
Συνέχισε να διαβάζεις «Ο "σκοτεινός" μεσαίωνας»