ν

Περιγραφή

Συγγραφέας : Τριανταφύλλου Κωστής Η.
Εκδότης : Τριανταφύλλου Κωστής Η.
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-93-1601-8
Σελίδες : 20
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.53 €

Ν. Α. Χριστόπουλος: Ο ζωγράφος του ταρσανά

Περιγραφή
Περιέχονται τα κείμενα:
– Δημήτρης Παλιούρας, «Ο ζωγράφος Νικόλαος Χριστόπουλος»
– Γ. Σουλακούδης, Γρ. Καρταπάνης, (επιμ.), «Βιογραφικό σημείωμα Ν. Χριστόπουλου»
– Γρ. Καρταπάνης (εισαγωγή), «Κατάλογος έργων»
– Γρ. Καρταπάνης (επιλογή), «Βιβλιογραφία»Ο Δημήτρης Παλιούρας είναι αρχιτέκτων μηχανικός και προϊστάμενος στην 5η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Α. Χριστόπουλος: Ο ζωγράφος του ταρσανά»

Ν. Αμερική

Περιγραφή

Εκδότης : Σκάι
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-482-011-7
Σελίδες :
Σχήμα : 29χ23
Κατηγορίες : Άτλαντες , Γεωγραφία – Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά
Σειρές : Παγκόσμιος Εικονογραφημένος Άτλας – Νέα Γεωγραφική Εγκυκλοπαίδεια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.00 €

Ν. Αργολίδας Ναύπλιο

Περιγραφή
Μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα, η Αργολίδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για ημερίσιες εκδρομές, αλλά και για πολυήμερες διακοπές: υπέροχες παραλίες, θαυμάσια ξενοδοχεία και ξενώνες, πολύ καλά εστιατόρια, αλλά και μοναδικά μνημεία του πολιτισμού μας. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Αργολίδας Ναύπλιο»

Ν. Γύζης

Περιγραφή
Τον Γύζην θεωρώ Σολωμόν του χρωστήρος και τον Λύτραν Βαλαωρίτην. Ευλογημέναι αι ψυχαί των και ευλογημένο το νησί εις τας ανακτάς του οποίου και οι δύο, κάποιο απόβραδο, την ώρα που ο ήλιος ροδίζει το κύμα, ενηνθρωπίσθησαν.
Δ. Γ. Καμπούρογλους, Ακαδημαϊκός
Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Γύζης»

Ν. Εγγονόπουλος 1907-1985. Εκατό χρόνια από τη γέννησή του

Περιγραφή
«…Στον υπερρεαλισμό δεν προσεχώρησα ποτέ. Τον υπερρεαλισμό τον είχα μέσα μου, όπως είχα μέσα μου το πάθος της ζωγραφικής, από την εποχή που γεννήθηκα. Αλλά, για να βρω τον δρόμο μου τον αληθινό, τον υπερρεαλιστικό, για να μπορέσω να εκδηλωθώ ελεύθερα και απερίσπαστα, αυτό το χρωστώ σε δύο κορυφαίους, στις δύο μεγαλύτερες μορφές που παρουσίασε ποτέ, ίσαμε τώρα, εξ όσων γνωρίζω, το παγκόσμιο υπερρεαλιστικό κίνημα. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Εγγονόπουλος 1907-1985. Εκατό χρόνια από τη γέννησή του»

Ν. Λύτρας

Περιγραφή
Τον Γύζην θεωρώ Σολωμόν του χρωστήρος και τον Λύτραν Βαλαωρίτην. Ευλογημέναι αι ψυχαί των και ευλογημένο το νησί εις τας ανακτάς του οποίου και οι δύο, κάποιο απόβραδο, την ώρα που ο ήλιος ροδίζει το κύμα, ενηνθρωπίσθησαν. (Δ.Γ. Καμπούρογλους, Ακαδημαϊκός, 25 Μαρτίου 1928)

Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Λύτρας»

Ν. Μεσσηνίας. Καλαμάτα

Περιγραφή
Ο νομός Μεσσηνίας, μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας, κρύβει αμέτρητους θησαυρούς και προσφέρει μοναδικές απολαύσεις στους επισκέπτες του: πεντακάθαρες ερημικές παραλίες, δάση, μονοπάτια, καλντερίμια που ενώνουν γραφικά χωριά, ιστορικά μοναστήρια, μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα βενετσιάνικα κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι μοναδικής σημασίας, μουσεία, αμέτρητες φυσικές ομορφιές και πολιτιστικοί θησαυροί με ρίζες αιώνων. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Μεσσηνίας. Καλαμάτα»

Ν. Χαλκιδική

Περιγραφή
Ένας εξαιρετικά ακριβής και αξιόπιστος χάρτης της Χαλκιδικής, σχεδιασμένος με τη συνεργασία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και με τη χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας για τη συλλογή και την επεξεργασία των γεωγραφικών πληροφοριών. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε, αποτυπωμένες με σαφήνεια σ’ έναν εύχρηστο χάρτη. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Χαλκιδική»

Ν. Χατζηκυριάκος – Γκίκας

Περιγραφή
Σκοπός του βιβλιογραφικού αυτού καταλόγου είναι να διαγράψει, για πρώτη φορά, μέσα από κείμενα, μελέτες, άρθρα και άλλες δημοσιεύεις, την πορεία του πολύμορφου έργου του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα (1906-1994). Είναι η πρώτη φορά επίσης, που επιχειρείται η καταγραφή και της συγγραφικής του δραστηριότητας, η οποία συναγωνίζεται με αξιώσεις την καλλιτεχνική του παραγωγή. Συνέχισε να διαβάζεις «Ν. Χατζηκυριάκος – Γκίκας»