μ_otherpoem: Μόνο λόγος

Περιγραφή

Το έβδομο βιβλίο ποίησης του Βασίλη Αμανατίδη είναι ένα ενιαίο σπονδυλωτό ποίημα (εξήντα ποιημάτων), που περικυκλώνει τη μητέρα ως «χώρα», χρησιμοποιώντας συνήθως την αμεσότητα θεατρικού μονολόγου. Το έργο στοχεύει στην υποκειμενική αποτύπωση του ατομικού οικογενειακού βιώματος (πηγής και κάθε «εγκλήματος»), υπονοώντας όμως και άλλους ομόκεντρους – και πολύ καθολικότερους- κύκλους του Μητρικού. Συνέχισε να διαβάζεις «μ_otherpoem: Μόνο λόγος»

Μ. Καραγάτσης 1908-2008

Περιγραφή
Ο χρόνος που πέρασε τίποτα δε θόλωσε σ’ αυτή τη μορφή, τίποτα δεν αφαίρεσε από το έργο του. Ή τον συλλογιζόμαστε, ή βλέπουμε μια του φωτογραφία, ένα του σκίτσο, νομίζουμε πως είναι εδώ μπροστά μας, πως θα μας μιλήσει, πως θα μας καρφώσει με τα δυνατά του μάτια που πότε αντανακλούσαν έναν δαίμονα, πότε μια ανυπόφορη πλήξη και πότε μια καλοκάγαθη παιδικότητα. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ. Καραγάτσης 1908-2008»

Μ. Καραγάτσης: Ιδεολογία και ποιητική

Περιγραφή
Ο τόμος συγκεντρώνει τις εισηγήσεις οι οποίες παρουσιάστηκαν στο συνέδριο (4 και 5 Απριλίου 2008) που αφιέρωσε το Μουσείο Μπενάκη στον συγγραφέα, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
Έλληνες και ξένοι μελετητές του Καραγάτση και της νεοελληνικής φιλολογίας φωτίζουν κρίσιμες πτυχές του έργου του, επικεντρώνοντας στην πολυεπίπεδη σχέση του με την ιστορία και αναδεικνύοντας τους δρόμους της συγκρότησης της ποιητικής του. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ. Καραγάτσης: Ιδεολογία και ποιητική»

Μ. Τύλλιου Κικέρωνα Περί πολιτείας

Περιγραφή
O Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Marcus Tullius Cicero) γεννήθηκε στο Αρπίνο (80 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρώμης) στις 3 Ιανουαρίου του 106 π.Χ. Σπούδασε στη Ρώμη ρητορική, φιλοσοφία και νομικά, ενώ ταξίδεψε για μια διετία στην Ελλάδα και τη Μ. Ασία ολοκληρώνοντας τις φιλοσοφικές και ρητορικές του σπουδές. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ. Τύλλιου Κικέρωνα Περί πολιτείας»

Μ. Φάβιος Κοϊντιλιανός: Ρητορική αγωγή

Περιγραφή

Μεταφραστής : Σακελλαρίου Αντώνης
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 960-12-0809-7
Σελίδες : 221
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ρητορική, Λατινική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.08 €

Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Ακρίδες εν δράσει

Περιγραφή
Επικίνδυνο πράγμα το κολατσιό.
Ο Τζος και ο Ντάνι δεν το ξέρουν ακόμα, μα κάτι πολύ επικίνδυνο καραδοκεί στο κολατσιό τους.
Αρκεί μια γουλιά από το χυμό τους και οι δίδυμοι θα αποκτήσουν πράσινες κεραίες, αυτιά στην κοιλιά και την αλλόκοτη ικανότητα να βγάζουν πράσινη γλίτσα – όπως ακριβώς και μια ακρίδα. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Ακρίδες εν δράσει»

Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Αραχνομπελάδες

Περιγραφή
Ο Τζος λατρεύει τα ζωύφια. Ο Ντάνι τα σιχαίνεται.
Όταν όμως συναντούν την Πέτι Ποτς, μια τρελή επιστήμονα που έχει ανακαλύψει έναν εκπληκτικό ορό, τα δίδυμα καταλήγουν με οχτώ πόδια το καθένα και την ικανότητα να εκτοξεύουν ιστούς από τον πισινό τους! Συνέχισε να διαβάζεις «Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Αραχνομπελάδες»

Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Μακροπόδαροι ήρωες

Περιγραφή
Ο Τζος και ο Ντάνι πρέπει να σώσουν την ενοχλητική μεγάλη τους αδελφή, την Τζένι, όταν εκείνη χρησιμοποιεί κατά λάθος το σπρέι Μετάλλαξης και μεταμορφώνεται σε τιπούλη! Οι δίδυμοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουν άλλη επιλογή – πρέπει να μεταλλαχτούν κι εκείνοι σε μακροπόδαρα έντομα για να προστατέψουν την αδελφή τους. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Μακροπόδαροι ήρωες»

Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Μυρμηγκοεπίθεση

Περιγραφή
Ο αντιπαθητικός γείτονάς τους ο Τάρκουιν έρχεται να παίξει μαζί τους… και ο Τζος με τον Ντάνι ξέρουν πως η μέρα τους θα είναι σκέτος εφιάλτης. Όταν όμως οι δίδυμοι μεταμορφώνονται κατά λάθος σε μυρμήγκια, τα πράγματα δεν είναι απλώς άσχημα… Συνέχισε να διαβάζεις «Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Μυρμηγκοεπίθεση»

Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Σκαθαροπλημμύρα

Περιγραφή
Ο Τζος κι ο Ντάνι περνάνε μια μέρα με την τοπική φυσιολατρική ομάδα, όταν όμως τρώνε κατά λάθος ένα κεκάκι σοκολάτας με γέμιση Μετάλλαξης, βιώνουν από πρώτο χέρι τους πραγματικούς κινδύνους της υδρόβιας ζωής. Τα αγόρια ανακαλύπτουν ότι μπορούν να διασχίζουν με ταχύτητα μια λιμνούλα, να αναπνέουν κάτω από το νερό και να εξαπολύουν την πιο τρομερή μπόχα για να διώχνουν τα αρπαχτικά. Συνέχισε να διαβάζεις «Μ.Ε.Τ.Αλλα.Ξ.Εις: Σκαθαροπλημμύρα»