Λ.Ο.Κ. Λόγοι οβρίμων καταδρομών

Περιγραφή
Ο Κώστας Ζουράρις γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940. Πολιτειολόγος, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι. Επίσης έχει πραγματοποιήσει μουσικές σπουδές στο Κρατικο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην Ακαδημία Mozarteum και στο Saltzburg της Αυστρίας. Συνέχισε να διαβάζεις «Λ.Ο.Κ. Λόγοι οβρίμων καταδρομών»

Λoΐζος Μανος – 30 τραγούδια για πιάνο Νο 1

Περιγραφή

Δελφίνι-Δελφινάκι
Το παλιό ρολόι
Η γοργόνα
Νανούρισμα
Τζαμάικα
Έχω έναν καφενέ
Μάνα δεν φυτέψαμε
Παποράκι του Μπουρνόβα
Ήλιε μου σε παρακαλώ
Πιάσε το ζουρνά
Το ζειμπέκικο της Ευδοκίας
Ελισσώ
Ο κουταλιανός
Πάνε να πείς
Θε έρθει μόνο μια στιγμή
Χτύπησαν αργά
Μια καλημέρα
Καλημέρα Ήλιε
Ο δρόμος
Ο αρχηγός
Ο μέρμηγκας
Ο στρατιώτης
Τ’ακκορντεόν
Τραγούδι του δρόμου
Τρίτος Παγκόσμιος
Ο γέρο νέγρο Τζίμ
Τι έχουν να χωρίσουμε
Στόν πόλεμο ο Τζό
Η πόρνη η Τζέην
Κι αν ‘συ λευκός,νέγρος εγώ

Συνέχισε να διαβάζεις «Λoΐζος Μανος – 30 τραγούδια για πιάνο Νο 1»

Λα Μοσκέτα

Περιγραφή
Ρουτζάντε (1502; – 1542): Προσωνύμι (ο κουτσομπόλης) που είχανε δώσει οι Ιταλοί στον Άντζελο Μπεόλκο.
Δημιούργησε -ξεκινώντας από την Πάδοβα και γυρνώντας πολιτείες και χωριά με το μπουλούκι του- έναν δημοφιλέστατο λαϊκό τύπο σε αγροτικές φάρσες που έγραφε ο ίδιος στα χνάρια της ρωμαϊκής κωμωδίας: «Το λουλουδάκι», «Η φιλάρεσκη», «Το κορίτσι απ’ την Αγκόνα», «Ο απόμαχος», «Μπιλόρα», κ.ά. Συνέχισε να διαβάζεις «Λα Μοσκέτα»

Λάβετε θέσεις

Περιγραφή
Με λένε Σπύρο. Σπύρο Ρούσση. Μένω στον Μαραθώνα. Τον γνωρίζω σαν την παλάμη μου. Απ’ άκρη σ’ άκρη. Σήμερα, 27 Μαρτίου του 1896, κάτι πολύ παράξενο γίνεται. Γάμος; Ποιος να παντρεύεται; Θέλω να μάθω. Είμαι και περίεργος!
Χαμός στο χωριό! Έλληνες, ξένοι, άλογα, κότες, κλωσόπουλα, γάιδαροι, γέροι, γριές, όλοι στους δρόμους… Συνέχισε να διαβάζεις «Λάβετε θέσεις»

Λαβύρινθοι με ζωάκια

Περιγραφή
Ποιο δρόμο πρέπει ν’ ακολουθήσει το μικρό ελαφάκι για να φτάσει μέχρι τη μαμά του και πώς θα καταφέρουν να ελευθερώσουν το μικρό αδελφάκι τους τα κατσικάκια;
Οι αγαπημένοι σου ήρωες χρειάζονται τη βοήθειά σου για να συνεχίσουν το παραμύθι. Οδήγησέ τους να πάρουν το σωστό δρόμο και προσοχή στις παγίδες! Συνέχισε να διαβάζεις «Λαβύρινθοι με ζωάκια»

Λαβύρινθοι με παραμύθια

Περιγραφή
Θα καταφέρει ο πρίγκιπας να βρει το δρόμο για την αγαπημένη του Ραπουνζέλ; Οι μικροί πειρατές θα φτάσουν στο νησί των θησαυρών; Και πώς θα βρουν ο Χάνσελ και η Γκρέτελ το σοκολατένιο σπιτάκι;
Οι αγαπημένοι σου ήρωες χρειάζονται τη βοήθειά σου για να συνεχίσουν το παραμύθι. Συνέχισε να διαβάζεις «Λαβύρινθοι με παραμύθια»

Λαβύρινθος

Περιγραφή
Το πανίσχυρο σύμβολο του λαβύρινθου απαντάται σε αναρίθμητους πολιτισμούς που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από την αρχαία Ελλάδα και την Αφρική μέχρι την προκολομβιανή Βόρεια και Νότια Αμερική. Εδώ και αιώνες ο λαβύρινθος χρησιμοποιείται ως μέσο θρησκευτικού διαλογισμoύ και πνευματικής ή σωματικής θεραπείας. Συνέχισε να διαβάζεις «Λαβύρινθος»

Λαβύρινθος

Περιγραφή
Η αληθινή ιστορία του Άγιου Δισκοπότηρου. Μια αναζήτηση μέσα στο χρόνο που φέρνει στο φως μυστικά αιώνων. Τρία χαμένα βιβλία. Δύο γυναίκες από διαφορετικές εποχές γίνονται μάρτυρες της ίδιας επικίνδυνης αλήθειας.
Ιούλιος 2005. Καρκασόν, νοτιοδυτική Γαλλία. Συνέχισε να διαβάζεις «Λαβύρινθος»

Λαβύρινθος θανάτου

Περιγραφή

Συγγραφέας : Dick Philip K. 1928-1982
Μεταφραστής : Πιέρρος Φραγκίσκος
Εκδότης : Μέδουσα
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-8338-11-5
Σελίδες : 202
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Επιστημονική φαντασία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.14 €

Λαβύρινθος και Μινώταυρος

Περιγραφή
Τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας μιλούν για τον εαυτό τους. Μην τα φοβάσαι. Γνώρισέ τα.Ο Κώστας Πούλος γεννήθηκε στον Ελικώνα της Βοιωτίας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και βυζαντινή/νεοελληνική φιλολογία στα Πανεπιστήμια του Wurzburg και του Μονάχου. Συνέχισε να διαβάζεις «Λαβύρινθος και Μινώταυρος»