Ι Τζινγκ

Περιγραφή

Μεταφραστής : Λυμπερόπουλος Ανδρέας
Εικονογράφος : Xiaochun Tan
Εκδότης : Κέδρος
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-04-1117-4
Σελίδες : 215
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Φιλοσοφία, Κινεζική, Μαντεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.04 €

Ι. Βικέλας

Περιγραφή
Ο Ιωάννης Βικέλας γεννήθηκε στο Παρίσι το 1931. Το 1955 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε το
δίπλωμα του Αρχιτέκτονα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του,
διορίστηκε επιμελητής Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων στο Ε.Μ.Π. Συνέχισε να διαβάζεις «Ι. Βικέλας»

Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος

Περιγραφή
Όταν ένας συγγραφέας διαβάζεται, λόγω του όγκου και της πολυμορφίας των γραφτών του, αποσπασματικά, η δημιουργία μιας εξίσου αποσπασματικής εικόνας του έργου του και ο παρεπόμενος της σχηματισμός εντυπώσεων και εκτιμήσεων λιγότερο έγκυρων καθίστανται συχνά αναπόφευκτα. Συνέχισε να διαβάζεις «Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος»

Ι. Μόραλης: Μια ανίχνευση

Περιγραφή

Επιμελητής : Κουτσομάλλης Κυριάκος
Ζωγράφος : Μόραλης Γιάννης 1916-2009
Εκδότης : Μικρή ΆρκτοςΊδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Έτος έκδοσης : 2008
ISBN : 960-8104-17-3
Σελίδες : 271
Σχήμα : 25χ21
Κατηγορίες : Ζωγραφική, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 26.40 €

Ι. Π. Κοκκώνης ο ρόλος του στη θεμελίωση και τα πρώτα βήματα της δημοτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Περιγραφή
Η μελέτη της προσωπικότητας, των απόψεων και της δράσης προσώπων, που βρέθηκαν σε θέση να πάρουν αποφάσεις και να επηρεάσουν τις κοινωνικές εξελίξεις, αποτελεί σημαντικό μέρος των ιστοριογραφιών για την κατανόηση των ιστορικών εξελίξεων. Ο Ι.Π. Συνέχισε να διαβάζεις «Ι. Π. Κοκκώνης ο ρόλος του στη θεμελίωση και τα πρώτα βήματα της δημοτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα»

Ιακώβ

Περιγραφή
Η ιστορία του Ιακώβ είναι θαυμάσιο δράμα όπου πλέκονται με αριστοτεχνικό τρόπο η ανθρώπινη ατέλεια, κακία και αρετή του Ιακώβ, Ρεβέκκας, Ησαύ, Λάβαν, Ραχήλ, Λείας κλπ. και η θεία τιμωρία των ενόχων, είτε Ρεβέκκας, είτε Ιακώβ, είτε Λάβαν λέγονται αυτοί αφ’ ενός και η θεία προστασία του τιμωρηθέντεος και μετανοήσαντος Ιακώβ αφ’ ετέρου. Συνέχισε να διαβάζεις «Ιακώβ»

Ιακώβ Μακρυγιάννης Μητροπολίτης Ελασσώνος

Περιγραφή
Στο έργο αυτό ο συγγραφέας έχει κάνει μια λεπτομερή εξιστόρηση του βίου και του έργου ενός προσφυγόπουλου, του Δημοσθένη Μακρυγιάννη από τα Αλάτσατα της Ερυθραίας (Μ.Ασίας), ο οποίος, μετά από μια περιπετειώδη ζωή σε πρόχειρους καταυλισμούς της Αθήνας και Σκήτες του Αγίου Όρους, μπόρεσε να κάνει τις θεολογικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών· να χειροτονηθεί Διάκονος από τον Μεγάλο Πρωθιεράρχη Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρόν Χρυσόστομον· να γίνει ένας πολύτιμος συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού, στην περίοδο της Κατοχής· να αναδειχθεί ρέκτης Ηγούμενος της Ι.Μονής Πεντέλης, και, τέλος, να αναδειχθεί Μητροπολίτης Ελασσώνος. Συνέχισε να διαβάζεις «Ιακώβ Μακρυγιάννης Μητροπολίτης Ελασσώνος»

Ιαλάπη Μιράμπιλις

Περιγραφή
Δείγμα γραφής:
Ιαλάπη Μιράμπιλις
Όταν το βράδυ πάρει κάπως να πυκνώνει
τότε που η μέρα πια νικήθηκε απ’ τη νύχτα
η Ιαλάπη η Μιράμπιλις ξυπνάει
και το βαρύ της μύρο απλόχερα σκορπάει.
Ανοίγουν τότε κι οι καρδιές λίγο να βγούνε
των άμοιρων νεκρών μας οι ψυχές
Συνέχισε να διαβάζεις «Ιαλάπη Μιράμπιλις»

Ιαματικά ψεύδη και βέβηλες προσεγγίσεις

Περιγραφή
Μια επιλογή από απόψεις έγκυρων ερευνητών της ιστορίας, που κατά την κρίση του συγγραφέα, στέκονται πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από την παραποιημένη «Επίσημη Ιστορία».
Η συμβολή του συγγραφέα συνίσταται στην επιλογή των στοιχείων που τον είχαν πείσει για την εξάρτηση ή και ταύτιση των όπου γης εκκλησιών με τις εκάστοτε εξουσίες των κοινωνικά προνομιούχων. Συνέχισε να διαβάζεις «Ιαματικά ψεύδη και βέβηλες προσεγγίσεις»

Ιαμβικοί κανόνες και καταβασίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα

Περιγραφή
Προσευχή είναι η ταπεινή και γλυκιά συνομιλία του ανθρώπου με τον Θεό. Το ξεχείλισμα της καρδιάς μας κατά την οποία ευλαβικά δοξολογούμε και ευχαριστούμε τον φιλάνθρωπο Θεό, για την απεριόριστη αγάπη Του προς όλους εκείνους, που με πίστη εναποθέτουν τις ανάγκες και τις θλίψεις των προς Αυτόν. Συνέχισε να διαβάζεις «Ιαμβικοί κανόνες και καταβασίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα»