Θ' αστειεύεσαι βέβαια

Περιγραφή
Νομίζεις ότι όλες οι θρησκείες οδηγούν στον Θεό; Μήπως πιστεύεις κι εσύ ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύει κανείς, αρκεί να είναι ειλικρινής; Θεωρείς τον Ιησού Χριστό μονάχα ως έναν θαυμάσιο δάσκαλο, και τίποτε άλλο; Έχεις τη γνώμη ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν σου; Βρίσκεις ότι με τον θάνατο σβήνουν όλα, και τελειώνεις; Αν είσαι κι εσύ ένας απ' αυτούς, θα θελήσεις άραγε, να βγεις έξω από τη νοοτροπία τού πλήθους και να σκεφθείς σοβαρά τον εαυτό σου; Θα βρεις το κουράγιο να ερευνήσεις τα αποδεικτικά στοιχεία, πόσο έγκυρες είναι οι μαρτυρίες για τον Θεό, τη ζωή και τον θάνατο, για σένα και για το μέλλον; Τότε, διάβασε με προσοχή το θαυμάσιο αυτό βιβλίο, που δίνει διεξοδικά τις ικανοποιητικές απαντήσεις.Ο Dr. Συνέχισε να διαβάζεις «Θ' αστειεύεσαι βέβαια»

Θ' ΑΥΓΟ

Περιγραφή
Τι συμβαίνει στην κουζίνα της γιαγιάς Μαρίκας, όταν ένα αυγό συναντάει ένα σοκολατένιο λαγό που έχασε το αυτί του; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς πάνω σε ένα τσουρεκάρ και ποιος θα σώσει το φοβητσιάρικο κουλουράκι απ’ τα επιθετικά καλτσούνια;
Συνέχισε να διαβάζεις «Θ' ΑΥΓΟ»

Θα

Περιγραφή
Το ταξίδι μιας μικρής παρέας, από την πόλη Θ στην πόλη Α με στάσεις στα ενδιάμεσα γράμματα της αλφαβήτου, σε απροσδιόριστο μελλοντικό χρόνο, με σκοπό τη δολιοφθορά. Οι οκτώ σταθμοί κατοικημένοι με διαφορετικό ο καθένας τρόπο από τους ανθρώπους, καθρεφτίζουν στην πραγματικότητα αντανακλάσεις – προσαρμογές του ίδιου πάντα τρόπου ζωής. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα»

Θα

Περιγραφή
Ένας συγγραφέας δέχεται την επίσκεψη ενός συγγενικού του προσώπου από το μέλλον, ο οποίος τον παρακαλεί όπως αποστείλει ένα μήνυμα μεγάλης σημασίας προς τον τελευταίο του συγγενή, ένα ποιητή που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον.
Ο επισκέπτης από το μέλλον διηγείται στον συγγραφέα τον κόσμο του μέλλοντος και τους λόγους της αποστολής του. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα»

Θα ‘θελες να ‘σουν αιχμάλωτος των πειρατών;

Περιγραφή
Είσαι λοιπόν καπετάνιος σ’ ένα ισπανικό πλοίο φορτωμένο θησαυρούς…
Σε λίγο θα πέσεις στα χέρια των πειρατών. Φρίκη, ε; Γι’ αυτό, άκου τι συνιστούν οι ειδικοί:
– Καλύτερα να ταξιδεύεις μαζί με το στόλο: η ισχύς εν τη ενώσει.
– Κοίτα να καλοπιάσεις τους πειρατές για να εξασφαλίσεις ανθρώπινη μεταχείριση. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα ‘θελες να ‘σουν αιχμάλωτος των πειρατών;»

Θα ‘θελες να ‘σουν εξερευνητής με τους Βίκινγκς;

Περιγραφή
Είσαι λοιπόν ένας νεαρός Βίκινγκ, και διψάς για περιπέτεια. Ετοιμάσου για ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι.
Θα γίνεις εξερευνητής, θα γνωρίσεις άλλους τόπους. Ζόρικη δουλειά! Γι’ αυτό, άκου τι συνιστούν οι ειδικοί:
– Κάνε μια δέηση στους θεούς των Βίκινγκς: ζήτα ούριους ανέμους και καλή τύχη. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα ‘θελες να ‘σουν εξερευνητής με τους Βίκινγκς;»

Θα ‘θελες να ‘σουν επιβάτης του Τιτανικού;

Περιγραφή
Είναι 10 Απριλίου του 1912… Κι εσύ επιβιβάζεσαι στον «Τιτανικό», που ετοιμάζεται για το παρθενικό ταξίδι του.
Άκου τι συνιστούν οι ειδικοί – και το νου στα παγόβουνα!
– Αν ταξιδεύεις πρώτη θέση, κλείσε εγκαίρως εισιτήριο για να εξασφαλίσεις σουίτα με ιδιωτικό κατάστρωμα – μόνο δύο υπάρχουν. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα ‘θελες να ‘σουν επιβάτης του Τιτανικού;»

Θα ‘θελες να ‘σουν σκλάβα στην αρχαία Ελλάδα;

Περιγραφή
Είσαι λοιπόν μια νεαρή μητέρα… Και μένεις σε κάποια ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Σε λίγο θα σε κλέψουν! Θα βρεθείς στο σκλαβοπάζαρο μακριά απ’ τους δικούς σου.
Ψυχραιμία! Άκου τι συνιστούν οι ειδικοί:
– Την οικογένειά σου καλύτερα να την ξεχάσεις. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα ‘θελες να ‘σουν σκλάβα στην αρχαία Ελλάδα;»

Θα ‘ναι νύχτα και Αύγουστος

Περιγραφή
Δεκατέσσερις αφηγηματικές γραφές που προσπαθούν, η καθεμιά με τη δική της λογική, να δώσουν, κυρίως, αυτά που καταπίνουν τον άνθρωπο αλλά και όσα του ομορφαίνουν τη ζωή. Σε όλα σχεδόν τα κείμενα το ατομικό συμπλέκεται με το συλλογικό.Ο Νικήτας Παρίσης γεννήθηκε στη Σκιάθο και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα ‘ναι νύχτα και Αύγουστος»

Θα βρεθούμε ξανά…

Περιγραφή

«Τα γράμματα μέσα στο δέμα έπρεπε να έχουν άλλον παραλήπτη. Είναι μια αλήθεια που σας τη χρωστάω. Μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο ξέρει αυτό που θα μάθετε. Ο άντρας που μαζί βιώσαμε την ιστορία αυτή. Πρόκειται για μια αλήθεια που δεν την υποψιαστήκατε. Συνέχισε να διαβάζεις «Θα βρεθούμε ξανά…»