750 ελληνικές και ρωσικές παροιμίες

Περιγραφή
Τις παροιμίες, θα τις συναντήσουμε σ’ όλους τους λαούς, ανάλογα με τη λαϊκή τους παράδοση και το λαϊκό τους πολιτισμό. Η θεματολογία αυτή είναι τόσο ευρεία, όσο η ίδια η ζωή του λαού. Οι παροιμίες συνεχίζουν να επιβιώνουν μέσα στους αιώνες, επειδή αποτελούν μια εγκυκλοπαίδεια ανθρώπινων αξιών, ελαττωμάτων, καλοσύνης και ευγνωμοσύνης, κάτι που αποδεικνύει και τη σοφή λαϊκή έκφραση: “Οι παροιμίες είναι οι κόρες της πείρας”Η Μαρία Θεοδωρίδου γεννήθηκε το 1958 στο Καζαχστάν. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια Ελλήνων του Πόντου που φρόντισε να της μεταδώσει από νωρίς την αγάπη προς τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού.
Μετά τις σπουδές της στο Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ρωσίας, ακολούθησαν η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια η υποτροφία της από το πρόγραμμα Ι.Κ.Υ., στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου την καταξίωσαν σήμερα σε μια έμπειρη καθηγήτρια ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας, αλλά και σε ένα ανήσυχο συγγραφικό πνεύμα που με σεμνό τρόπο επιθυμεί να γεφυρώσει τους δύο πολιτισμούς.
Ένα δείγμα αυτής της προσπάθειας είναι και το βιβλίο “750 ελληνικές & ρωσικές παροιμίες” που θα ταξιδέψουν τον αναγνώστη στα μονοπάτια της ρωσικής και ελληνικής γλώσσας.

Συγγραφέας: Θεοδωρίδου Μαρία Χ.
Εικονογράφος: Βλάχου Κυριακή
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-457-556-2
Σελίδες: 159
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παροιμίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €