360 διατροφικά tips για γυναίκες

Περιγραφή
360 απλές, σύντομες αλλά έγκυρες απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» θέματα διατροφής και υγείας που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα σε κάθε στάδιο της ζωής της.
Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;
Πώς θα βελτιωθεί ο μεταβολισμός μου;
Γιατί είναι σημαντικά τα ω-3 λιπαρά στην εγκυμοσύνη;
Ο καφές προστατεύει την υγεία;
Αντιμετωπίζονται οι αλλεργίες μέσω της διατροφής;
Ποιες τροφές με προστατεύουν από την οστεοπόρωση;Ο Δημήτριος Γρηγοράκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Διαττολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «Απίσχανσις». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967, σπούδασε στο Διαττολογικό Τμήμα της Χαροκοπείου Σχολής και στη συνέχεια στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, απ’ όπου έλαβε πτυχίο με άριστα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master of Science) στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή του Ανθρώπου» και Yπ. Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη διατητική αντιμετώπιση χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων στο Καρδιολογικό Τμήμα του Medical Center of Boston (New England Heart Center), στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Επίσης, έχει εισαχθεί και παρακολουθήσει μαθήματα στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Η επιστημονική του διαδρομή από το 1990, οπότε ιδρύει το Κέντρο «Απίσχανσις», είναι συνεχής. Κατέχει θέσεις υπεύθυνου διαιτολογικών τμημάτων Ιατρικών Κέντρων και Ινστιτούτων Υγείας και διατελεί επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής «Υγείας Μέλαθρον» του ασφαλιστικού ταμείου ΤΥΠΕΤ της Εθνικής Τράπεζας. Κατά την εκπαιδευτική του παρουσία έχει διδάξει, επί σειρά ετών, το μάθημα της διατροφής σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία (45ό Γυμνάσιο Αθηνών και «Εκπαιδευτήρια Δούκα»), καθώς και σε ΤΕΛ και ΙΕΚ. Από το 1992 παρεμβαίνει δυναμικά στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπογράφοντας τις εβδομαδιαίες στήλες: «Το μενού της υγείας» και «Προτάσεις» στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και «Θέλει και το διάβασμα το…Διαιτολόγο του» στην εφημερίδα «Εθνος». Συνεργάζεται με εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά και παράλληλα πραγματοποιεί συνεχείς αρθρογραφικές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά τα έτη 1999 -2001 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της «ΕΤ1» στις εκπομπές «Γλυκιά Ζωή» και «Ξυπνήστε». Το 2002 συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Channel» : «The Gym Show» και από το 2003 με τον «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Πρωινός καφές». Σε επιστημονικό επίπεδο λαμβάνει μέρος σε πλήθος ερευνών και έχει συμμετοχή ως ομιλητής σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια και ημερίδες. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διαιτολόγων, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Συγγραφέας : Γρηγοράκης Δημήτριος
Εκδότης : Μίνωας
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 618-02-0379-2
Σελίδες : 81
Σχήμα : 13χ9
Κατηγορίες : Διατροφή, Γυναίκα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.14 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.