3096 μέρες

Περιγραφή
«Τώρα νιώθω αρκετά δυνατή για να διηγηθώ ολόκληρη την ιστορία μου…»
Η απαγωγή της δεκάχρονης Νατάσας Κάμπους συγκλόνισε τον κόσμο. Μετά από άκαρπες έρευνες ετών, όλοι την θεωρούσαν πια νεκρή. Και ξαφνικά εμφανίστηκε, οκτώ χρόνια μετά.
Κατόρθωσε να αποδράσει, έχοντας περάσει 3096 μέρες φυλακισμένη σ’ ένα υπόγειο, υπό την απόλυτη εξουσία του παράφρονα, ψυχαναγκαστικού απαγωγέα της. Υπέστη ξυλοδαρμούς, ταπεινώσεις, εξευτελισμούς. Την παρακολουθούσε συνεχώς, της στερούσε την τροφή και κάθε μεγάλη ή μικρή προσωπική ελευθερία. Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον, το κοριτσάκι αυτό μεγάλωσε και πέρασε την εφηβεία. Βρήκε παρ’ όλα αυτά τη δύναμη να επιβιώσει, να δραπετεύσει και να αναδυθεί από τον ατελείωτο εφιάλτη της συγκροτημένη και δυνατή.
Η ιστορία της, που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, αποτελεί έναν ύμνο στην αντοχή, στην προσαρμοστικότητα και στην απίστευτη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.Η Νατάσα Κάμπους γεννήθηκε στη Βιέννη στις 17 Φεβρουαρίου 1988.
Έπεσε θύμα απαγωγής όταν ήταν δέκα ετών. Έμεινε φυλακισμένη περισσότερο από οχτώ χρόνια (3096 μέρες ακριβώς). Κατόρθωσε τελικά να δραπετεύσει στις 23 Αυγούστου 2006. Μετά την απελευθέρωση της, η Νατάσα αγωνίστηκε για να ξανακερδίσει τη χαμένη της ζωή.
Έδωσε συνεντεύξεις με τεράστια απήχηση, έκανε τη δική της εκπομπή στην τηλεόραση, έγραψε αυτό το βιβλίο. Επίσης, διεκδίκησε και πέτυχε να πάρει στην κατοχή της το σπίτι στο οποίο πέρασε έγκλειστη οχτώ χρόνια, στα προάστια της Βιέννης. Λέει ότι ακόμα κι αν ποτέ το πουλήσει, θα καταστρέψει το υπόγειο κελάρι, για να μη γίνει ποτέ ένα μακάβριο μουσείο για τη χαμένη της εφηβεία.

Συγγραφέας : Kampusch Natascha
Μεταφραστής : Σακκά Ανδριάνα
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-484-200-5
Σελίδες : 384
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες
Σειρές : www.peopleneedtoknow.gr

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.