205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων

Περιγραφή
Οι “205 βιωματικές ασκήσεις για εμψύχωση ομάδων” προτείνονται σαν ένας “πρακτικός οδηγός” βιωματικής εμψύχωσης ομάδων προσωπικής ανάπτυξης, αυτογνωσίας, θεραπείας και εκπαίδευσης.
Με το βιβλίο αυτό παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα τόσο πλούσιο υλικό ασκήσεων, με αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή τους, πλαισιωμένο από συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους εμψύχωσης.
Με τις βιωματικές αυτές ασκήσεις διευκολύνεται η ομαδική διαδικασία, όπως οι αλληλεπιδράσεις και το δέσιμο της ομάδας, το πέρασμά της από τα διάφορα στάδια, η επικέντρωση στις ανάγκες της. Προσφέρονται ερεθίσματα στα άτομα για να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και ν’ αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες -η αυτοεκτίμηση, η εμπιστοσύνη, η δημιουργικότητα, η έκφραση συναισθημάτων, η επικοινωνία στην ομάδα, την οικογένεια και την τάξη. […]Η Ζάννα Αρχοντάκη είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Monpellier III και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στην Κλινική-Κοινωνική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Paris VII.
Μετά τις σπουδές της συμμετείχε σε προγράμματα ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Τεργέστη. Το 1983 επέστρεψε στην Αθήνα. Εργάστηκε σε ψυχοθεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς θεσμούς, εμψυχώνοντας παράλληλα βιωματικές ομάδες εκπαίδευσης, προσωπικής ανάπτυξης και ψυχοθεραπείας. Η ψυχοθεραπευτική της εκκίνηση έγινε από την ψυχανάλυση και στην πορεία προσανατολίστηκε στις μεθόδους και τεχνικές Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Ειδικεύτηκε σε μεθόδους ψυχοθεραπείας και βιωματικής εμψύχωσης ομάδων και σε τεχνικές χαλάρωσης και ενεργειακού μασάζ στη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ινδία.

Συγγραφέας: Αρχοντάκη Ζάννα, Φιλίππου Δάφνη
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-03-3582-6
Σελίδες: 277
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία
Σειρές: Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.71 €