1821: Οι μεγάλες μάχες του Έθνους

Περιγραφή
Η ιστορία της Επανάστασης του 1821 εμπεριέχει πολλές πτυχές η διερεύνηση των οποίων επιφυλάσσει ακόμη εκπλήξεις στους μελετητές. Η συντριπτική πλειοψηφία των τελευταίων όμως, εντελώς παράδοξα(;) δεν επικεντρώνει στην πιο σημαντική πτυχή. Αυτή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Και όμως η ελευθερία των Ελλήνων δεν κερδήθηκε, όπως πολλοί πιστεύουν, στα σαλόνια της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αλλά στα πεδία των μαχών. Γιατί, αντίθετα με τις απόψεις ειδικών και μη, εκεί γράφεται η ιστορία των λαών.
Το βιβλίο αυτό περιγράφει με αυστηρά επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό τρόπο, τις σημαντικότερες χερσαίες μάχες του Αγώνα, από την Αλαμάνα και το Δραγατσάνι, στη σύγκρουση στον Ανάλατο και στην Πέτρα, χάρη στις οποίες οι Έλληνες κατάφεραν να συνεχίσουν την ιστορική τους πορεία.Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θεωρείται ειδικός στις πολεμικές τακτικές και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του 1821. Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό “Μεγάλες Μάχες” των εκδόσεων “Περισκόπιο”, καθώς και σε σειρά βιβλίων των ίδιων εκδόσεων. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά “Στρατιωτική Ιστορία”, “Ναυτική Ιστορία”, “Αεροπορική Ιστορία”, “Ιστορικά θέματα”, “Crypto”, “What if”, “Ιστορικά θέματα”, “Ιστορία του Έθνους” και “Ρatria”. Από τις εκδόσεις “Περισκόπιο” έχουν δημοσιευτεί τα βιβλία του: “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η πολυτάραχη ζωή και η δράση του ηγέτη της Επανάστασης”, Αθήνα 2001 και “Μεγάλες Μάχες της Εθνεγερσίας (1821-1829)”, Αθήνα 2009.

Συγγραφέας: Γιαννόπουλος Νίκος
Εκδότης: Λόγχη
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-6804-16-Χ
Σελίδες: 247
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία – Επανάσταση του 1821
Σειρές: Patria

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €