15 χρόνια Τ.Ε.Ι.

Περιγραφή
[…] Η οργάνωση της ημερίδας τελούσε υπό την αιγίδα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας, πραγματοποιήθηκε χάρις στις προσπάθειες του Παραρτήματος της Ε.Δ.Ι.Κ.Τ.Ι. και περιελάμβανε συνολικά εισηγήσεις διδακτόρων καθηγητών Τ.Ε.Ι. από όλα σχεδόν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, χωρισμένες σε δύο ενότητες.
Στην πρώτη ενότητα περιλαμβανόταν πέντε εισηγήσεις και μία παρέμβαση κάτω απο τον γενικό τίτλο «Ο Θεσμικός Ρόλος των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» των διδακτόρων καθηγητών Ν. Ηγουμενάκη, Α. Πετράκη, Πρ. Γιάννα, Α. Τομαρά, Στ. Κατσανίδη και Π. Λύτρα, ενώ στη δεύτερη ενότητα υπήρξαν έξι εισηγήσεις κάτω από τον γενικό τίτλο «Ειδικά Θέματα που αφορούν τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» των διδακτόρων καθηγητών Θ. Παπαθεοδοσίου, Μ. Κοντέση, Αντ. Αντωνίου, Ι. Καζάζη, Δ. Τερζάκη και Κ. Τερζίδη.
Στόχος της ημερίδας αυτής ήταν η διαχρονική παρουσίαση του θεσμού των Τ.Ε.Ι. από τη γέννηση τους το 1983, καλύπτοντας μια 15ετή χρονική διαδρομή μέσα στην οποία πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο, αλλά και πολλά υπολείπονται ακόμη να γίνουν, ώστε τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να πάρουν την πραγματική θέση τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας μας.
Μετά τις εισηγήσεις επακολούθησε διεξοδική συζήτηση με πληθώρα ερωτήσεων προς τους ομιλητές σχετικά με τα θέματα που ανέπτυξαν κατά την ημερίδα. Συζήτηση η οποία φώτισε σε μεγάλο βαθμό πολλές πτυχές των θεμάτων που αφορούν τα Τ.Ε.Ι. και το άμεσο και απώτερο μέλλον τους. […]
Περικλής Ν. Λύτρας

Επιμελητής : Λύτρας Περικλής Ν.
Οργανισμός : Ένωση Διδακτόρων Καθηγητών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (Ε.ΔΙ.Κ.Τ.Ι.)
Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Ηγουμενάκης Νίκος Γ., Πετράκης Ανδρέας Λ., Γιαννάς Πρόδρομος, Τομαράς Αλέξανδρος Χ., Κατσανίδης Στέργιος, Λύτρας Περικλής Ν., Παπαθεοδοσίου Θεοδόσης Κ. 1937-2000, Κοντέσης Μιχάλης K., Αντωνίου Αντώνης καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά, Καζάζης Ιωάννης, Τερζίδης Κώστας
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN :
Σελίδες : 242
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.90 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.