12 εξέχουσες μορφές του καιρού μας

Περιγραφή
Σαν υστερόγραφο στο βιβλίο αυτό, σημειώνω -παρότι αυτονόητο- ότι: αποτελεί τούτο ένα είδος πνευματικής προθήκης του καιρού μας, με τις 12 τιμώμενες μορφές που περιλαμβάνονται στις σελίδες του.
Η επαφή και οι συνομιλίες μου με τις πολυάσχολες αυτές προσωπικότητες απαίτησαν, βέβαια, ανάλωση μακρού χρόνου -δύο και πλέον ετών- για την ολοκλήρωση τους και την έκδοση του βιβλίου. Αλλά πέρα απ’ αυτό, πιστεύω ότι ακόμη και πολλαπλάσιες «χρονοβόρες επαφές» μπορούν να δικαιωθούν, τελικά, από ένα άρτιο έργο.
Τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο συγγραφέας είναι: ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, η Ελένη Αρβελέρ, ο Βασίλης Βιτσαξής, ο Μανώλης Γλέζος, η Κική Δημουλά, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, η Μελίνα Μερκούρη, ο Ευάγγελος Μόσχος, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Παύλος Τούτουζας και ο Κωνσταντίνος Τσάτσος.Ο Μάνος Χωριανόπουλος γεννήθηκε στο Χαλκί Νάξου, το 1925. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και σταδιοδρόμησε στη δημοσιογραφία, καλλιεργώντας παράλληλα, τη λογοτεχνία. Διετέλεσε Δ/ντης Ειδήσεων και Επικαίρων του τότε Ραδιοσταθμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αργότερα, ως αρχισυντάκτης της Ακροπόλεως, κάλυψε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές με την ευκαιρία επισκέψεων των προέδρων της Δημοκρατίας Κ. Τσάτσου και Κ. Καραμανλή σε διάφορες χώρες καθώς και των πολιτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί.
Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδές και ακόμη στο ραδιόφωνο, ως παραγωγός πνευματικών και ποικίλων άλλων εκπομπών.
Το 1978 έγινε μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και στα χρόνια που ακολούθησαν εκλέχτηκε Ταμίας και Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Ενώσεως. Από το 1978 και για 10 χρόνια δίδασκε τους νέους δημοσιογράφους στα ειδικά Σεμινάρια της Ενώσεως Συντακτών πάνω σε ποικίλα πνευματικά και ιστορικά θέματα.
Είναι μέλος του «Φ.Σ. Παρνασσός», της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών, της Εταιρίας Φίλων του Λαού, της Εστίας Νέας Σμύρνης, της Διεθνούς Εταιρίας Κριτικών Λογοτεχνίας και της Πανελλήνιας Οργάνωσης Ενώσεων Συντακτών.
Του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις και μετάλλια.

Συγγραφέας : Χωριανόπουλος Μάνος
Εκδότης : Graphopress
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-88417-3-9
Σελίδες : 191
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Βιογραφίες, Συνεντεύξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.15 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.