Όχι στα βαθιά παιδί μου!

Περιγραφή
Η Άλις ποτέ δε φανταζόταν ότι θα κατέληγε έτσι με τα παιδιά της. Το άγχος προσωποποιημένο. Άκουσε για τον κίνδυνο των μετεωριτών και τα αναγκάζει να φοράνε κράνη, όταν παίζουν στον κήπο. Όσο για το ακαδημαϊκό τους μέλλον είναι τόσο αβέβαιο και δύσκολο τη σήμερον ημέρα, ώστε πρέπει να κάνει τα πάντα, για να τους εξασφαλίσει τα καλύτερα.
Έτσι λοιπόν όταν η κόρη της δείχνει ότι δε θα περάσει τις εισαγωγικές εξετάσεις για το καλύτερο ιδιωτικό γυμνάσιο που την προορίζουν, η Άλις κι ο άντρας της αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Τι πιο απλό από το να μεταμορφωθεί η Άλις σε 12χρονη μαθήτρια και να δώσει αυτή εξετάσεις στη θέση της κόρης της.
Το “Όχι στα βαθιά, παιδί μου!” είναι μία απολαυστική σάτιρα για τους σύγχρονους γονείς και τον απόλυτο παραλογισμό που συχνά τους καθηλώνει. Με το ίδιο χιούμορ και την ίδια εμμονή στην κωμική λεπτομέρεια που έχουν εκτοξεύσει και τα προηγούμενα βιβλία του στην κορυφή της λίστας των μπεστ-σέλερ, ο John O’ Farrell δημιουργεί κι εδώ ένα βιβλίο αστείο και προκλητικό, που διαβάζοντάς το θα γελάσετε, θα κλάψετε ίσως, αλλά πάνω από όλα θα ορκιστείτε να μη γίνετε ποτέ αυτό το είδος γονιού…Ο Τζον Ο’Φάρελ είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ “Ό,τι καλύτερο για έναν άντρα” “Αυτή είναι η ζωή σου” και “Μπορεί να περιέχει ίχνη τρέλας”. Έχει επίσης συγγράψει δύο εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία ιστορίας: το “Μια καθ’ όλα μεροληπτική ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας” και το “Μια καθ’ όλα εξοργιστική ιστορία της σύγχρονης Μεγάλης Βρετανίας”, καθώς κι ένα βιβλίο με απομνημονεύματα με τίτλο “Τα πράγματα θα φτιάξουν, δεν μπορεί”. Πρώην σεναριογράφος, έχει συνεργαστεί με κωμικές σειρές όπως το “Spitting Image” και το “Alas Smith and Jones”, είναι ο ιδρυτής του σατιρικού ιστότοπου NewsBiscuit και εμφανίζεται συχνά στις τηλεοπτικές εκπομπές “Grumpy Old Men”, “Newsnight Review” και “Have I Got News for You”. Ζει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.

Συγγραφέας: O’ Farrell John
Μεταφραστής: Σκαμάγκα Μαρία
Εκδότης: IntroBooks
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-6680-15-0
Σελίδες: 400
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.68 €