Ότι βλέπω το μετρώ

Περιγραφή
Η σειρά “Παίζω και Μαθαίνω”, απευθύνεται στους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών της προσχολικής ηλικίας (3-6 χρονών) και, μέσω αυτών, στα ίδια τα παιδιά. Στόχος μας να βοηθήσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι γονείς στο σπίτι και οι δάσκαλοι στο νηπιαγωγείο, για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.
Το βιβλίο αυτό ανήκει στη σειρά: “Μαθαίνω να Μετρώ” που αποτελείται από τα εξής τρία τεύχη (μέρη):
1. Ζωγραφίζω – Σχεδιάζω (τα χρώματα και τα σχήματα)
2. Ό,τι βλέπω το μετρώ (χώρος, μέγεθος, χρόνος, χρήμα)
3. Μαθαίνω τους αριθμούς 0-10 (το Αλφαβητάριο των Αριθμών).
Με τα τρία παραπάνω τεύχη (μέρη) της σειράς “Μαθαίνω να Μετρώ”, το παιδί προετοιμάζεται από την προσχολική του ηλικία για την αισθητοποίηση των πρώτων αριθμητικών εννοιών, όπως αυτές εκφράζονται στα σύνολα και τα χωριστά αντικείμενα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται. Το παιδί παρατηρεί, μετράει, συγκρίνει τις διάφορες ποσότητες, ιδιότητες (ποιότητες), διαστάσεις (μεγέθη) των αντικειμένων, τις αποστάσεις, το χρόνο κ.λπ., χρησιμοποιώντας τα φυσικά μέσα (και μέτρα) μέτρησης, όπως είναι τα δάχτυλα, πιθαμές, πόδια, βήματα, δρασκελιές, αρμαθιές καρπών, σχολικά αντικείμενα, παιχνίδια, ξυλαράκια, βόλοι, κύβοι, κέρματα κ.λπ.
Με όλα αυτά τα φυσικά υλικά το παιδί κάνει τις δικές του μετρήσεις, συγκρίσεις και υπολογισμούς και οδηγείται έτσι φυσικά και αβίαστα στην αισθητοποίηση, εκμάθηση και εμπέδωση των αριθμητικών συμβόλων από το 0 μέχρι το 10.

Συγγραφέας: Πάτση Ελένη
Εκδότης: Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων “Χάρη Τζο Πάτση”
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7988-88-4
Σελίδες: 32
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Αριθμητική – Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική)
Σειρές: Παίζω και Μαθαίνω

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.35 €