Όταν η μύτη του μολυβιού συνάντησε τους αριθμούς

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και έχει στόχο να τα βοηθήσει να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των Μαθηματικών. Περιλαμβάνει ποικίλες ασκήσεις μαθηματικών, που βοηθούν τα παιδιά:
– να επεκτείνουν τις πρώτες μαθηματικές γνώσεις τους,
– να επεξεργάζονται και να αξιοποιούν νέα δεδομένα,
– να επιλύουν απλά προβλήματα,
– να προσεγγίσουν την έννοια της μέτρησης,
– να αναγνωρίζουν τα επίπεδα και τα στερεά γεωμετρικά σχήματα,
– να οικοδομήσουν την έννοια των αριθμών και να εκτελούν απλές μαθηματικές πράξεις.
Εκτός από τις ασκήσεις αυτές, δίνονται ιδέες και για άλλα παιχνίδια και δραστηριότητες που θα μπορούσαν να συνοδεύουν κάθε ενότητα.
Το βιβλίο είναι βασισμένο στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το Νηπιαγωγείο και μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της προσχολικής ηλικίας.
Επίσης, μπορεί να χρησιμεύσει σε κάθε ενήλικα, αφού του δίνει τη δυνατότητα να έρθει κοντά στο παιδί, να κατανοήσει τον τρόπο σκέψης του, να μοιραστεί μαζί του τα πρώτα του βήματα στον κόσμο των μαθηματικών και να ενθαρρύνει τις προσπάθειές του.Η Ελένη Γερουλάνου-Φράγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Wheelock College της Βοστόνης, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Έχει γράψει τρία βιβλία: “Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη”, “Με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού”, ‘Όταν οι αριθμοί συνάντησαν τη μύτη του μολυβιού”, το παραμύθι “Η περιπέτεια της Κατόνης”, που έγραψε για το πρόγραμμα “Ασφαλώς Κυκλοφορώ” που ετοίμασε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο την πρόληψη των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων, το βιβλίο “Οι αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης” και τέλος το βιβλίο “Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα”. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

Συγγραφέας: Γερουλάνου Ελένη
Εικονογράφος: Βαρβαρούση Λήδα
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-412-209-6
Σελίδες: 103
Σχήμα: 28χ27
Κατηγορίες: Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Μαθηματικά – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Τα Εκπαιδευτικά μου Βιβλία, Νηπιαγωγείο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.39 €