Όμως εγώ δεν είπα ψέματα!

Περιγραφή
Τι λέμε στα παιδιά μας όταν τα “τσακώνουμε” να λένε ψέματα;
Τι κρύβεται πίσω από τα διαρκή ψέματα των παιδιών; Πώς μπορούμε να τα μάθουμε να ξεχωρίζουν “καλά” από “κακά” μυστικά και να εμπιστεύονται έναν ενήλικα; Πώς μπορεί να μάθει ένα παιδί ν’ αντέχει τα λάθη και τις αποτυχίες του;
Ο πρακτικός αυτός οδηγός περιέχει ιδέες -εύκολα εφαρμόσιμες με τη μορφή παιχνιδιού- που δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να αντιληφθούν το “κέρδος της αλήθειας” και να μένουν πιστά σ’ αυτήν.Η Χάικε Μπάουμ, DGSv, γεννήθηκε το 1963. Είναι ψυχοπαιδαγωγός, με ειδίκευση στη θεραπεία μέσω του παιχνιδιού, και στη δυναμική της ομάδας.
Για περισσότερα από δέκα χρόνια διοργανώνει εξειδικευμένα σεμινάρια για παιδαγωγούς σε όλους τους τομείς της παιδαγωγικής και θεραπευτικής πράξης. Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η μελέτη των συναισθημάτων, όπως η λύπη, ο θυμός, η ζήλια και ο φόβος. Χάρη στην πολύχρονη επαγγελματική της εμπειρία με παιδιά και νέους, έχει επισημάνει ψυχολογικά ζητήματα της παιδικής και νεανικής ηλικίας, που συχνά περνούν απαρατήρητα.
Ως συγγραφέας έγινε γνωστή μέσω των πολλών δημοσιεύσεών της σχετικά με τη χρήση του παιχνιδιού ως παιδαγωγικού και θεραπευτικού μέσου. Συχνά δε, τα θέματά της είναι νέα και πρωτοποριακά.

Συγγραφέας: Baum Heike
Μεταφραστής: Σαλβάνου Αιμιλία
Εκδότης: Θυμάρι
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-349-088-1
Σελίδες: 51
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία , Συμβουλευτική, Γονείς και παιδιά
Σειρές: Αγωγή, Συναισθηματική Αγωγή Μικρών Παιδιών

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.10 €