Όλοι οι σκύλοι έχουν ΔΕΠ-Υ

Περιγραφή
Τα παιδιά στο φάσμα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε τρεις βασικούς τομείς.
– Μπορεί να τους φαίνεται δύσκολο να μένουν συγκεντρωμένα.
– Μπορεί να είναι υπερκινητικά.
– Μπορεί να είναι παρορμητικά.
Φυσικά, όλοι δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, ή είναι υπερκινητικοί ή παρορμητικοί περιστασιακά. Ο όρος ΔΕΠ-Υ χρησιμοποιείται μόνο αν ένα άτομο εκδηλώνει αυτά τα χαρακτηριστικά τόσο συχνά ώστε να επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή του.
Αλλά καθώς διαβάζετε, να θυμάστε ότι δεν έχει κάθε παιδί με ΔΕΠ-Υ όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο. Υπάρχουν παιδιά με ΔΕΠ-Υ που είναι πολύ δραστήρια και άλλα που δεν είναι. Κάποια μπορεί να είναι εξωστρεφή, ενώ κάποια άλλα εσωστρεφή. Όμως όλα τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ χρειάζονται κατανόηση και αγάπη. Χρειάζονται εξειδικευμένη βοήθεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και προγράμματα διαχείρισης συμπεριφοράς.
Πάνω απ’ όλα, τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ χρειάζονται άτομα τα οποία πιστεύουν σε αυτά, άτομα τα οποία θα τους βοηθήσουν να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους και άτομα που θα μπορέσουν να προχωρήσουν
στο ταξίδι της ζωής μαζί τους όπου κι αν αυτό καταλήξει.
Αυτό το βιβλίο καθηλώνει και διαφωτίζει προσεγγίζοντας με ευχάριστο τρόπο την διαταραχή ελλειματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ). Συνδυάζει το χιούμορ με την κατανόηση για να αντανακλάσει τις χαρές και τις δυσκολίες του να μεγαλώνεις ένα παιδί που είναι διαφορετικό.

Συγγραφέας: Hoopmann Kathy
Μεταφραστής: Κουμπουζής – Περαματζέλης Ιάσων
Εκδότης: Γλαύκη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-81635-8-7
Σελίδες: 65
Σχήμα: 21χ21
Κατηγορίες: Παιδαγωγική ψυχολογία , Ειδική αγωγή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.50 €