Όλοι οι ντετέκτιβ λέγονται Φλάναγκαν

Περιγραφή
“Αρχίσαμε να περπατούμε προς την Τόρες και το σχολείο. Η Κάρμεν βάδιζε δίπλα μου. Με κεραυνοβολούσε με τα ενθουσιώδη μάτια της λες και ήθελε να με υπνωτίσει.
-Γιατί σε λένε Φλάναγκαν;
Δυσκολευόταν να μπει στο θέμα. Δεν ήξερε ούτε από πού ν’ αρχίσει ούτε και πώς να κρύψει την αγωνία της.
-Δεν ξέρω, είπα χάνοντας χρόνο για να της κάνω το χατίρι. Όλοι οι ντετέκτιβ λέγονται Φλάναγκαν.”
Βαρκελώνη: μια πόλη όπου οι αριστοκρατικές συνοικίες γειτονεύουν με τις φτωχογειτονιές, όπου οι πλούσιοι δεν είναι ποτέ αρκετά μακριά απ’ τους εξαθλιωμένους που ζητιανεύουν.
Ο Χουάν Ανγκέρα, η αλλιώς πώς Τζόννυ Φλάναγκαν, είναι ένας πραγματικός ντετέκτιβ, έστω και αν είναι μόνο δεκαπέντε ετών. Ο Φλάναγκαν ωστόσο χρειάζεται μια υπόθεση, μια αληθινή υπόθεση, που θα τον κάνει να ξεχάσει τους καβγάδες του με τον Μπατσενέγκερ, έναν σωματώδη άξεστο συμμαθητή που εκτρέφει τους μυς του όπως άλλοι καλλιεργούν τα σαρκοβόρα φυτά τους.
Έτσι, όταν η μικρή τσιγγάνα Κάρμεν του ζητάει να βρει τον ανιψιό της, ένα μωρό που έχει εξαφανιστεί, ο Φλάναγκαν δεν διστάζει στιγμή. Από την πλατεία της Καταλωνίας, την Αυλή των Θαυμάτων της Βαρκελώνης, μέχρι τις πολυτελείς βίλες των αριστοκρατικών συνοικιών, ο Φλάναγκαν δεν διστάζει στιγμή. Από την πλατεία της Καταλωνίας, την Αυλή των Θαυμάτων της Βαρκελώνης, μέχρι τις πολυτελείς βίλες των αριστοκρατικών συνοικιών, ο Φλάναγκαν ακολουθεί τα ίχνη ενός φρικτού κυκλώματος που εμπορεύεται παιδιά. Η έρευνά του τον οδηγεί ως την κλινική του δόκτορος Βιγιένα, της οποίας οι ψηλοί σκουρόχρωμοι τοίχοι θα μπορούσαν κάλλιστα να κρύβουν το κλειδί του μυστηρίου… Και στην περιπέτεια αυτή θα βρει και τον πρώτο του εφηβικό έρωτα!..
Η σειρά των παιδικών αστυνομικών μυθιστορημάτων με ήρωα τον δεκαπεντάχρονο ερασιτέχνη ντετέκτιβ Φλάναγκαν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία και τη Γαλλία.
O Andreu Martin γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1949. Πτυχιούχος στην ψυχολογία, άρχισε τη δημιουργική δραστηριότητα του γράφοντας σενάρια για κόμιξ. Σήμερα είναι ανάμεσα στους πιο καταξιωμένους και πολυγράφους ισπανούς συγγραφείς του νουαρ μυθιστορήματος. Έχουν εκδοθεί περίπου πενήντα βιβλία του και έχουν τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το 1980, με το βραβείο της Λέσχης Εγκλήματος (Premio Circulo del Crimen) για το μυθιστόρημα “Πρόθεση”. Στα έργα του έχουν βασισθεί αρκετά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά σενάρια. Το 1989 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, “Sauna”. Μαζί με τον Manuel Vasquez Montablan είναι οι κύριοι εκπρόσωποι του ισπανικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Συγγραφέας: Martin Andreu, Ribera Jaume
Μεταφραστής: Ηλιόπουλος Κρίτων
Εκδότης: Άγρα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-325-696-Χ
Σελίδες: 264
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Ο Μαύρος Γάτος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.65 €