Όλα καλά θα μας πάνε

Περιγραφή
Όταν ο Φίλιπ κληρονομεί το παλιό σπίτι της γιαγιάς του, δεν περιμένει ότι θα ξεδιπλωθεί ξαφνικά μπροστά του το δραματικό παρελθόν της οικογένειάς του.
Βιέννη, Μεσοπόλεμος. Η Άλμα και ο Ρίχαρντ ερωτεύονται και παντρεύονται. Αποκτούν τον Ότο και την Ίνγκριτ, λίγα χρόνια πριν από την προσάρτηση της Αυστρίας από τη Γερμανία. Τα δυο παιδιά μεγαλώνουν βιώνοντας τις συνέπειες του πολέμου. Κι ύστερα η απελευθέρωση: ένας άλλος πιτσιρικάς, ο δεκαπεντάχρονος Πέτερ, περιπλανιέται στους βομβαρδισμένους δρόμους σε μια μάταιη προσπάθεια να προστατέψει την πόλη από τους Ρώσους.
Ο καιρός περνάει, τα παιδιά μεγαλώνουν. Η Ίνγκριντ κάνει τη δική της επανάσταση και παντρεύεται ενάντια στο θέλημα του πατέρα της. Τα χρόνια κυλούν, άνθρωποι γεννιούνται και πεθαίνουν, καθώς οι ήρωες ζουν καθημερινά περιστατικά αγάπης και χωρισμού, ειρήνης και πολέμου…
Μέσα από την ιστορία τριών γενιών μιας οικογένειας, ο Άρνο Γκάιγκερ ζωντανεύει εβδομήντα ολόκληρα χρόνια Ιστορίας.Ο Άρνο Γκάιγκερ γεννήθηκε το 1968 στο Μπρέγκεντς της Αυστρίας. Σπούδασε γερμανική φιλολογία, ιστορία και συγκριτική λογοτεχνία στη Βιέννη και στο Ίνσμπρουκ. Αποφοίτησε το 1993 και έκτοτε ζει στη Βιέννη, όπου και εργάζεται αποκλειστικά ως συγγραφέας. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τέσσερα μυθιστορήματα, δύο διηγήματα και ένα θεατρικό έργο. Το 1998 τιμήθηκε με το βραβείο New Yorker Abraham Woursell. Το βιβλίο “Όλα καλά θα μας πάνε” βραβεύτηκε με το Friedrich-Holderlin-Forderpreis 2005, καθώς και με το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στη Γερμανία, το Deutscher Buchpreis 2005, με το οποίο αναδείχτηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα του 2005. Έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Συγγραφέας: Geiger Arno
Μεταφραστής: Παπαβασιλείου Πέτρος Δ.
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-453-254-5
Σελίδες: 435
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αυστριακή πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.22 €