Ωδή στον έρωτα

Περιγραφή
Η ποιήτρια, συγγραφέας κριτικός και δημοσιογράφος Υβόννη Αρνοκούρου Κερεστετζή είναι γέννημα θρέμμα Αθηναία (περιοχή Ζωγράφου) με βαθιές τις ρίζες στον πνευματικό χώρο του τόπου και τα ελληνικά γράμματα..
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών, Πανελλήνιων Ενώσεων Λογοτεχνών, Πολιτιστικών Συλλόγων, Ευαγών Πνευματικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Κατ’ επανάληψη, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έχει γίνει αναφορά στο έργο της από διαπρεπείς των γραμμάτων με ομιλίες τους σε πολιτιστικούς χώρους, Πανεπιστήμια,. Πνευματικά Δημοτικά Κέντρα (Δήμου Αθηναίων Δήμου Ζωγράφου) στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, το Κυθηραϊκό Μέγαρο, κ.ά.
Ποιήματα και βιογραφικά της στοιχεία υπάρχουν σε ανθολογίες και εγκυκλοπαίδειες εκδόσεις κριτικής προσέγγισης, επίτομα βιογραφικά λεξικά Who’s Who της Metron Hellas από το 1992, αλλά και ξένων εκδοτικών οίκων στα αγγλικά σε πολυτελή έκδοση. Ποίησή της, αλλά και ολοκληρωμένα έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, πολωνικά, ινδικά, αλβανικά, από καθηγητές ελληνιστές ή Έλληνες σε ξένα Πανεπιστήμια (Γαλλία, Πολωνία. Ιταλία, κ.λπ.). Το έργο της τιμήθηκε πολλές φορές με πανελλήνια και διεθνή βραβεία, τιμητικές διακρίσεις, αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ποίησή της μελοποίησε ο Μουσουργός Ιωσήφ Μπενάκης και η Αλίκη Μεγαρίτου. Η ποιήτρια συμμετέχει σε συνέδρια και παγκόσμια φεστιβάλ ποίησης, συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά, λαμβάνει μέρος σε επιτροπές κρίσης λογοτεχνικών περιοδικών.

Συγγραφέας: Αρνοκούρου – Κερεστετζή Υβόννη
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 1989
ISBN: 960-236-041-0
Σελίδες: 53
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.35 €