Ψυχοπαιδαγωγική θεώρηση της κατανόησης των αναγνωσμάτων

Περιγραφή
Ο Μιχάλης Ι. Βάμβουκας είναι καθηγητής ψυχοπαιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης από το 1985.
Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Mons Βελγίου και Χ και V Πανεπιστήμιο Παρισίων. Από τη Σχολή Ψυχοπαιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Mons απόκτησε το δίπλωμα της Candidature και από το Χ Πανεπιστήμιο των Παρισίων, ως υπότροφος του ΙΚΥ, τα πτυχία (Licence και Maitrise) στη Γενετική Ψυχολογία και στις Επιστήμες Αγωγής.
Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μάθηση και διδασκαλία της ανάγνωσης, στην αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων και στη μόρφωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στο πρόγραμμα “Παιδεία Ομογενών”, στο πλαίσιο των δράσεων του οποίου έχει γράψει ή συγγράψει τέσσερα τεύχη-βιβλία με τα αντίστοιχα τετράδια ασκήσεων για τη μάθηση της πρώτης ανάγνωσης και γραφής (παιδιά ηλικίας 5-8 ετών) και ένα τεύχος με τετράδιο ασκήσεων για τη μάθηση και διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας σε μαθητές ηλικίας 10-12 ετών, τα οποία εκδίδονται πλέον από τον ΟΕΔΒ. Έχει δημοσιεύσει ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου άρθρα, μελέτες, έρευνες και βιβλία.

Συγγραφέας: Βάμβουκας Μιχάλης Ι.
Υπεύθυνος Σειράς: Κασσωτάκης Μιχάλης Ι. 1946-
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 1984
ISBN:
Σελίδες: 94
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδαγωγική ψυχολογία
Σειρές: Επιστήμες της Αγωγής

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.10 €