Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ Π. Ουσπένσκυ

Περιγραφή
Τα “Σχόλια” περιλαμβάνουν ψυχολογικές θεωρήσεις για την εξέλιξη του εαυτού μας, ιδωμένα και επεξηγημένα από τη διαπεραστική ματιά του ψυχίατρου Μόρις Νίκολ, αλλά συγχρόνως παρουσιασμένα με πολύ απλό τρόπο. Περιέχουν πλειάδα θεμάτων, μεταξύ αυτών Γιόγκα, τα εμπόδια για την αυτογνωσία, καθώς και κοσμολογικές θεωρίες που αφορούν στο σύμπαν.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, μελετητές, και σε όσους συνανθρώπους μας ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία τους και την εσωτερική τους εξέλιξη, και κάθε τόμος είναι αυτοτελής.Ο δρ. Μόρις Νίκολ γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1884 στο Κέλσο της Σκωτίας και ήταν μοναχογιός του σερ Γουίλιαμ Ρόμπερσον Νίκολ, συγγραφέα πολλών βιβλίων και εκδότης των εντύπων “British Weekly”, “The Bookman”.Υπήρξε μαθητής του Καρλ Γιούγκ κι ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους του καιρού του.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Βιέννη και κατόπιν άρχισε να εφαρμόζει τη μέθοδο του Καρλ Γιουνγκ στην Χάρλεϋ Στρητ του Λονδίνου. Το 1921 γνώρισε τον Πήτερ Ουσπένσκυ στο Λονδίνο και παρακολούθησε τη διδασκαλία του η οποία του έκανε βαθιά εντύπωση και του έδωσε απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα για χρόνια ερωτήματα. Το 1931 του δόθηκε άδεια από τον Ουσπένσκυ και άρχισε να μεταδίδει τη διδασκαλία την οποία είχε πάρει από αυτόν και τον Γκουρτζίεφ τα τελευταία 20 χρόνια.

Συγγραφέας: Nicoll Maurice
Μεταφραστής: Παπαναγιώτου Ευστράτιος
Επιμελητής: Αραποστάθη Μαρία
Εκδότης: Πτερόεσσα
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-7982-26-6
Σελίδες: 502
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φιλοσοφικά συστήματα και διδασκαλίες, Συμβουλευτική, Αυτογνωσία, Ψυχολογία, Υπαρξιακή

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.44 €