Ψυχολογία βιομηχανικής – επιχειρησιακής διοίκησης

Περιγραφή
[…] Στις επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων, οργανώσεων και φορέων, καθώς και συμμετεχόντων σ’ αυτές, οι άνθρωποι πραγματοποιούν πολύμορφες σχέσεις και επαφές, οι οποίες εμφανίζονται μέσω των διαφορετικών τύπων και τρόπων επικοινωνίας. Το σύνολο των αλληλοσυμπεριφορών και σχέσεων των συμμετεχόντων στην επαγγελματική ζωή και εργασία γενικά το ονομάζουμε business communication, επιχειρησιακές επαφές-επικοινωνίες, επαφές εργασίας ή επαγγελματικές επαφές. Μ’ αυτή την έννοια η προσπάθεια αφορά φοιτητές των Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ψυχολογίας, Οικονομικής Διοίκησης, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τη διοικητική τους ικανότητα. Στόχο της προσπάθειας δεν αποτελεί το σερβίρισμα έτοιμων συνταγών διοίκησης και επίλυσης καθημερινών προβλημάτων στις βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αλλά ο προβληματισμός σε επιστημονική βάση των φοιτητών που διδάσκονται και μελετούν το γενικό management και μερικώς τη διοίκηση των ανθρώπινων πόρων (προσωπικού), ενώ απευθύνεται και σε όλους εκείνους για τους οποίους η ατομική και η ομαδική συμπεριφορά παρουσιάζει θεωρητικό ή πρακτικό ενδιαφέρον στον χώρο της εργασίας στην επιχείρηση τους.
Υπό την έννοια “Βιομηχανική και επιχειρησιακή ψυχολογία” στο βιβλίο αυτό εξετάζονται σχεδόν όλες οι παράμετροι, τα συμπεριφορικά μοντέλα, τα κίνητρα, τα ενδιαφέροντα, οι στάσεις και οι προσαρμοστικοί μηχανισμοί που λειτουργούν στον χώρο της οργάνωσης και διοίκησης στις βιομηχανίες και επιχειρήσεις κάτω από τις σύγχρονες συνθήκες, θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω και μερικά tests για την ατομική ανίχνευση των προσωπικών και διοικητικών ικανοτήτων του κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία. […]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)Ο συγγραφέας γεννήθηκε στη Σφηκιά Ημαθίας το 1954.
Το 1986 παίρνει με άριστα το δίπλωμα ψυχολογίας και τον ακαδημαϊκό τίτλο Μaster of Arts in Psychology.
Τον Ιούνιο του 1996 παίρνει τον διδακτορικό τίτλο στην ψυχολογία και τον Ιούλιο του 1996 τη μεταπτυχιακή του ειδίκευση ως ειδικού με ανώτατη μόρφωση στην ειδικότητα της Λογοθεραπείας.
Η διδακτική καθώς και η επαγγελματική του προϋπηρεσία ξεπερνά τα 17 χρόνια σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ξεκινώντας ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας και συμμετέχοντας παράλληλα σε συνέδρια και σεμινάρια.
Το Σεπτέμβριο του 2005 παίρνει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης.
Η επιστημονική του συνεργασία με το συγκεκριμένο Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αρχίζει πολύ νωρίτερα. Το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 διδάσκει στα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής ΠΣΕ στο Τμήμα Διοικητικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας τα αντικείμενα: α) Ψυχολογία της προσωπικότητας, β) Ψυχολογία διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων και γ) Ψυχολογία του Μarketing ως έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2000 ως το Σεπτέμβριο του 2005 ως έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης διδάσκει στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα Καστοριάς) στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας το αντικείμενο Κοινωνική Ψυχολογία.

Συγγραφέας: Σερδάρης Παναγιώτης
Εκδότης: University Studio Press
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-12-1675-8
Σελίδες: 308
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη, Εργασία και εργαζόμενοι – Ψυχολογικές απόψεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.12 €