Ψυχοθεραπεία και πολυπλοκότητα

Περιγραφή
Σε αυτό το βιβλίο, η ψυχοθεραπεία προσεγγίζεται σαν μια πολύπλοκη πρακτική. Αυτή η πρωτότυπη πορεία του Max Pages διερευνά τους δεσμούς ανάμεσα στο Συγκινησιακό Σύστημα, τις ασυνείδητες ψυχικές συγκρούσεις και το κοινωνικό ιστορικό του ατόμου. Η νεύρωση, ένα σύνθετο επιστημονικό θέμα, οργανώνεται σε δια-διαδικαστικούς κόμπους που συνδέουν τις οιδιπόδειες συγκρούσεις με τις αρχαϊκές και τις κοινωνικο-οικογενειακές.
Οι νευρωτικές αντιστάσεις μπορούν να συσταθούν με τις συνδυασμένες θεραπευτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης και της συγκινησιακής εργασίας, την αναλυτική εργασία και την κοινωνιολογική ανάλυση.
Η θεωρία εφαρμόζεται στην πράξη και δομείται προοδευτικά μέσα από την εις βάθος ανάλυση τριών θεραπευτικών τροχιών.
Ο Max Pages προτείνει μια νέα προοπτική στην ψυχοπαθολογία και στην ψυχοθεραπεία, αντιπαραβάλλοντας τα σύνορα και τα όρια της ψυχανάλυσης, της φαινομενολογίας και της θεωρίας επικοινωνίας.Ο Max Pages είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris VII, ψυχοθεραπευτής, πρόεδρος της Ένωσης Διαλεκτικές Συναντήσεις (Recncontres Dialectiques) και ιδρυτής της ερευνητικής ομάδας για την κλινική πολυπλοκότητα.

Συγγραφέας: Pages Max
Μεταφραστής: Καλαϊτζή Σταυρούλα
Επιμελητής: Ναυρίδης Κλήμης
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 1996
ISBN: 960-02-1184-Χ
Σελίδες: 411
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχοθεραπεία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.44 €