Ψυχικές επιδράσεις του καρκίνου

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε γιατρό ή φοιτητή ιατρικής που φροντίζει ή θα φρονίσει ασθενείς με καρκίνο και σε κάθε επαγγελματία υγείας ή σπουδαστή που εμπλέκεται στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενειών.
Διερευνά αρχικά τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη γένεση, την έναρξη ή την πορεία του καρκίνου μέσω της επίδρασής τους στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια εξετάζει τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή του ασθενούς όπως η προσωπικότητα και οι προσαρμοστικοί μηχανισμοί, η εντόπιση του καρκίνου, η κοινωνική υποστήριξη που δέχεται, ο αντίκτυπος των θεραπειών και η ηλικία του. Δίνει έμφαση στις ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές που μπορεί να αναπτυχθούν στον ασθενή κατά την πορεία της νόσου, στις βιολογικές και ψυχολογικές μεθόδους αντιμετώπισής τους που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και εν γένει στην αποκατάστασή του.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζονται η επικοινωνία και η εγκαθίδρυση της θεραπευτικής σχέσης και διερευνώνται οι παράγοντες που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σ’ αυτές τις τόσο σημαντικές συνιστώσες. […]Ο Βασίλειος Ι. Ιακωβίδης εργάζεται από εικοσαετίας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “Μεταξά” Πειραιώς, ως διευθυντής του Ψυχιατρικού τομέα. Η πολυετής κλινική του πείρα στην πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων ασθενών με καρκίνο και η παράλληλη ερευνητική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα στο αντικείμενο της ψυχοογκολογίας, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση μια ολοκληρωμένης βιο-ψυχο-κοινωνικής γνώσης, η οποία στοχεύει να μεταφερθεί προς τον αναγνώστη.

Συγγραφέας: Ιακωβίδης Βασίλειος Ι., Ιακωβίδης Απόστολος Ι.
Εκδότης: Γράφημα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-89090-5-8
Σελίδες: 121
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Καρκίνος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.02 €