Ψυχές στον πάγο

Περιγραφή
Αθέατος μέσα στη δίνη μιας χιονοθύελλας, ο Νόρμαν Χάας δραπετεύει από τη φυλακή. Η ατελείωτη περιπλάνησή του μες στο αδυσώπητο κρύο τον οδηγεί πίσω στο παρελθόν του, στη γυναίκα που τον αγάπησε και τον πρόδωσε, στον αδερφό του που τον έριξε στη φυλακή, σ’ ένα πυκνοϋφασμένο ιστό υποταγής στον πατέρα-αφέντη, απληστίας και ίντριγκας. Μ’ ένα ύφος γραφής που ακροβατεί ανάμεσα στον Τζακ Λόντον και τον Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο Σμόλενς μας παρασύρει σε μια ιστορία συναρπαστική: ο έρωτας, ο πυρετός του χρήματος, η υπόσχεση για μια τελευταία ευκαιρία και, πάνω απ’ όλα, οι πρωτόγονες δυνάμεις της φύσης “παγιδεύουν” τους έξι ήρωες, οι οποίοι παραπαίουν σαν ακυβέρνητες ψυχές στην πάλλευκη, σιωπηλή κόλαση του χιονιού και του πάγου, που τρυπώνει ως τα μύχια της ύπαρξής τους και καθορίζει τη μοίρα τους.Ο John Smolens γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε στη Βοστώνη, όπου μετακόμισαν οι γονείς του όταν ήταν πολύ μικρός. Σπούδασε στο Boston College, στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire και στο Πανεπιστήμιο της Iowa.
Είναι καθηγητής αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Northern Michigan.
Έχει γράψει τη συλλογή διηγημάτων “My one and only bomb shelter” (2000) και τέσσερα μυθιστορήματα: “Winter by degrees” (1988), “Angel’s head” (1994), “Cold” (2001), το οποίο είχε συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Pulitzer και Great Lakes Book Award, The Invisible World (Ο Αθέατος Κόσμος – 2002), ενώ το πέμπτο του μυθιστόρημα, “Fire point”, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Αύγουστο του 2004.
Διηγήματα και δοκίμια του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά όπως: The Los Angeles Times, The Boston Globe, Τhe Massachusetts Review, The Virginia Quarterly Review, Yankee, Redbook κ.α.

Συγγραφέας: Smolens John
Μεταφραστής: Ζευγολατάκου Χρυσούλα
Εκδότης: Ηλέκτρα
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-88340-0-7
Σελίδες: 444
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.06 €