Χελώνες και τίγρεις

Περιγραφή
Ο τρυφερός χαρακτηρισμός «χελώνα της Μεσογείου» δεν έχει αποδοθεί ακόμη στην Ελλάδα, μάλλον για λόγους πολιτικής ορθότητας. Αντίθετα, η Ιρλανδία εδώ και καιρό είναι γνωστή ως “κέλτικη τίγρη”, λόγω των επιδόσεών της στην οικονομική ανάπτυξη.
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: Μπορεί να μεταλλαχθεί η Ελλάδα από χελώνα σε τίγρη -και πώς;
Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί, αρκεί να θελήσει να αναστρέψει τους παράγοντες που την κατέστησαν χελώνα. Και αυτή η θέληση εκφράζεται από συγκεκριμένες πολιτικές που οφείλει η χώρα μας να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση και ιδιαίτερα ενόψει της μεγάλης ευκαιρίας του Δ΄ ΚΠΣ.
Αν όμως δεν απαντήσουμε άμεσα, ξεκάθαρα και αποφασιστικά στις προκλήσεις της ανάπτυξης συντρίβοντας έτσι το καβούκι που μας εγκλωβίζει, τότε η ευεργετική επίδραση του Δ΄ ΚΠΣ θα είναι αμελητέα και η ευκαιρία θα χαθεί.
Οφείλουμε λοιπόν -χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες- να δείξουμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται σε μια νέα και δυναμική πραγματικότητα που ανατέλλει για τη χώρα μας.
Γιατί άλλωστε να μην αποκτήσει και η Μεσόγειος τη γαλανόλευκη ριγωτή της τίγρη;Ο Νίκος Γεωργιάδης είναι Κερκυραίος και γεννήθηκε το 1964. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών. Σπούδασε νομικά, οικονομικά και κοινωνιολογία, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική ανάπτυξη.
Εργάστηκε επί πενταετία ως Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Γενικές Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εξωτερικών Σχέσεων, όπου ασχολήθηκε με θέματα οικονομικής ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες, στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Από το 1996 εργάστηκε για ιδιωτικές εταιρείες ως σύμβουλος σε αναπτυξιακά προγράμματα για 35 αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες μετάβασης, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους οργανισμούς. Διετέλεσε διευθυντής της εταιρείας συμβούλων Planet Ernst & Young. Μεταξύ 2004-2007 διετέλεσε βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία και μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2004 εξελέγη πρόεδρος του Κύκλου των Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Compsud).

Συγγραφέας: Γεωργιάδης Νίκος πρ. βουλευτής, Χατζηδάκης Κωστής Ι. 1965-
Εκδότης: Knowsys
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-87800-1-2
Σελίδες: 225
Σχήμα: 22χ14
Κατηγορίες: Οικονομική ανάπτυξη – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.53 €