Χίλιες και μία ημέρες

Περιγραφή
Ενώ οι αραβικές “Χίλιες και μία νύχτες” αποτελούν ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, οι “Χίλιες και μία ημέρες”, έργο εφάμιλλης αξίας, παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό. Το μετέφρασε από τα περσικά τον 17ο αιώνα ο κορυφαίος Γάλλος ανατολιστής Francois Petis de la Croix, βασισμένο στο χειρόγραφο που του χάρισε ο αρχηγός των σούφι του Ισπαχάν.
Οι “Χίλιες και μία ημέρες”, ιστορίες αγάπης με φόντο τη μυστηριακή Ανατολή, έναν κόσμο όπου διοικείται μυστικά από τις επιθυμίες των γυναικών, αποτυπώνουν μοναδικά την ανατολίτικη γοητεία και ηδυπάθεια.
Ως άλλη πολυμήχανη Σεχραζάτ, το κουβάρι της αφήγησης ξεδιπλώνει η Σουλτουμεμέ, η παραμάνα της πριγκίπισσας του Κασμίρ. Καθώς η νεαρή γυναίκα φοβάται τους άντρες και αρνείται να παντρευτεί, η παραμάνα της αρχίζει να της διηγείται για χίλιες ημέρες, την ώρα του πρωινού λουτρού, ιστορίες αφοσιωμένων και χαρισματικών εραστών που σκοπό έχουν να την κάνουν να αλλάξει γνώμη. Στην πραγματικότητα, ο κόσμος που μας ταξιδεύει, από την Αίγυπτο ως την Κίνα, διοικείται από μυστικά και επιθυμίες γυναικών. Γυναίκες γοητευτικές όσο και ευφυείς που διεκδικούν και κατακτούν από τους άντρες τη ζωή και την αγάπη.

Συγγραφέας: Άγνωστος
Μεταφραστής: De la Croix François Pétis, Γρηγοροπούλου Βασιλική Β.
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-04-3943-5
Σελίδες: 381
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ινδική λογοτεχνία, Αραβική λογοτεχνία, Περσική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.06 €