Χάρις και Κρέων

Περιγραφή
Η ιστορία αυτή είναι μια ζωντανή παράσταση ενός αληθινού δράματος, που παίχτηκε από τους πρωταγωνιστές μου, τους οποίους γνώριζα προσωπικά, από τη στιγμή που γεννήθηκαν.
Είναι μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία…
Εκείνα που δεν είναι αληθινά, σ’ αυτή την αληθινή ιστορία, είναι τα ονόματα των ανθρώπων, των πόλεων, των χωριών και των τοποθεσιών, που αναφέρονται…
Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία…Ο Γιάννης Βλαχογιάννης, γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1934, στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Το 1952 τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές και το ίδιο έτος εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Με τη λογοτεχνία και την ποίηση ασχολήθηκε από πολύ μικρός. Άρχισε να γράφει από ηλικία 12 ετών και συνεχίζει μέχρι τώρα.
Οι συλλογές ποιημάτων του, καθώς και άλλα έργα του, είναι αντιπροσωπευτικά των θεμάτων που τον απασχολούν, δηλαδή: η κοινωνία, η πολιτική, η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η θρησκεία, η ηθική, ο πολιτισμός, η μυθολογία, ο έρωτας, κ.λπ.
Ποιητικές του συλλογές: “Γλυκά κελαδίσματα”, “Ουράνιο τόξο”, “Η μεγάλη σύναξη των θεών”, “Ποιήματα στην Αρία”.

Συγγραφέας: Βλαχογιάννης Γιάννης
Εκδότης: Ρήσος
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN:
Σελίδες: 127
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.08 €