Φωνές στον Ελικώνα

Περιγραφή
Μια νέα πρόταση φέρνουν οι Eκδόσεις Cambia, παντρεύοντας τις εικαστικές τέχνες, με την ποίηση, τη μουσική και την ερμηνεία.
Το βιβλίο περιέχει από 2 έργα 23 εικαστικών, όπου κάθε έργο συνδιάζεται με ένα ποίημα και ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωμένη απόλαυση του θεατή-ακροατή-αναγνώστη.
Εικαστικοί: Κύρα Αλιγιζάκη, Λέανδρος Αρβανιτάκης, Εύα Γεράκη, Πέτρος Γεωργαρίου, Νέλλη Γιαχανατζη, Τατιάνα Γκριμπάνοβα, Χρήστος Γκριτζάπης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ευάγγελος Διονάς, Ειρήνη Δούναβη, Βούλη Δριτσάκου, Γιώργος Καραμαλέγκος, Κατερίνα Κασσαβέτη, Σεβαστή Μαργαρίτη, Ντίνα Μπαλονά, Γιώργος Μπουζούνης, Ντιάνα Νασιοπούλου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Λούση Παπαϊωάννου, Χρήστος Ρηγανάς, Ηλίας Σάλαρης, Νίκος Σβολόπουλος, Ιωάννα Φραγκούλη.Ο Θανάσης Σάλτας γεννήθηκε στον Πειραιά 4 Ιουλίου 1976. Πραγματοποίησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και μεταπτυχιακές σπουδές στο Nottingham Trent University στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τομέα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Ασχολείται με την λογοτεχνία από το 1996 όπου πραγματοποίησε τις πρώτες του δημοσιεύσεις. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου, συγγραφής κειμένων και σεναρίων. Έχει γράψει θεατρικά κείμενα, διηγήματα, ποιητικές συλλογές, στίχους για τραγούδια και επιστημονικά, καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά άρθρα.
Έχει κερδίσει σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία σε όλα τα είδη λόγου. Ενδεικτικά:
– Α΄ Βραβείο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου ,Θεατρικού Έργου για έργο του “Δίστομο Τότε, Δίστομο Τώρα..”, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων, στο σπίτι της Κύπρου (Κυπριακή Πρεσβεία) (2013)
-Α΄ Έπαινο Διηγήματος σε Διεθνή Διαγωνισμό από τον Ομάδα Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγκάρδης (2013)
– Α΄ Βραβείο Διηγήματος στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Λογοτεχνικής Συγγραφικής Ομάδας ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ-ΠΝΟΕΣ ΛΟΓΟΥ &ΤΕΧΝΗΣ-ΙΑΜΒΟΣ ΑRT για το Διήγημα “Ο Ταχυδρόμος της Κερύνειας” (2013)
– A΄ Βραβείο Διηγήματος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ για το διήγημα “Ικαρία” (1998).
– Α΄ Βραβείο Στίχου σε Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιών που διενεργήθηκε στον Βόλο με καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αυστραλία για το τραγούδι “Φονικό” (2008).
-Β΄ Βραβείο Διηγήματος και Τιμητική Διάκριση Ποίησης για τα έργα του “Καφενείον ο Νόστος” και “Ιούλης 74” από τη Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού , Λεμεσός (2013).
Καθώς και πάρα πολλές άλλες διακρίσεις για ποιήματα και στίχους τραγουδιών του στην Ελλάδα , όπως 10 καλύτερα τραγούδια στο Φεστιβάλ Νικόλας Άσιμος, Κοζάνη (2008) με το τραγούδι “Αναγέννεσις”, 2ος διαγωνισμούς Music Heaven 2012 με το τραγούδι “Χρώματα”, κλπ.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτεχνικές ομάδες. Ενδεικτικά:
– Το 1998 έγινε μέλος του Καλλιτεχνικού Καφενείου των Ιδεών και των Σύγχρονων Ελλήνων Ποιητών .
– Το 2001 συνεργάσθηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Θεάτρου “Θεατρομάθεια” σε παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα με χορηγό επικοινωνίας την ΝΕΤ.
– Το 2004 κυκλοφόρησε στη δισκογραφία το έργο “Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή” με προσωπικούς του στίχους σε συνεργασία με το συνθέτη Γιώργο Παπαδόπουλο.
– Το 2006 συνεργάστηκε με την Καλλιτεχνική Ομάδα Melody Spirit παρουσιάζοντας το λιμπρέτο “Ζωγραφιά”.
– Το 2007 έγινε μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού του Σινέ-Παράδεισος και μέλος της άτυπης Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού.
Εκ τότε πραγματοποιεί εισηγήσεις-αναλύσεις κινηματογραφικών ταινιών και αρθρογραφεί στο κινηματογραφικό περιοδικό “Μοντάζ”.
– Το 2011 συνεργάστηκε με ομάδα Εκπαιδευτικών Εικαστικών (απόφοιτων της σχολής Καλών Τεχνών) όπου έγραψε στίχους πάνω στα εικαστικά έργα τους τα οποία εκτέθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και από τη συνεργασία αυτή προέκυψε η τελευταία του ποιητική συλλογή με τίτλο “Φωνές στον Ελικώνα”, μια ποιητική συλλογή μελοποιημένη από τη συνθέτρια Χρυσάνθη Οικονομάκη.
Τέλος το 2013 κυκλοφόρησε το παραμύθι “Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης”, επίσης μελοποιημένο από τη συνθέτρια Χρυσάνθη Οικονομάκη.
Από το 2004 είναι Μέλος της ΑΕΠΠΙ και από το 2013 Μέλος του ΟΣΔΕΛ, ενώ από το 2008 είναι καταχωρημένος στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια προσωπικοτήτων Who is Who.

Συγγραφέας: Σάλτας Θανάσης
Συνθέτης: Οικονομάκη Χρυσάνθη
Εκδότης: Εκδόσεις Cambia
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 618-80286-2-0
Σελίδες: 114
Σχήμα: 23χ30
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση, Παρτιτούρες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.25 €