Φωνές στην έρημο

Περιγραφή
Όπως υπάρχουν “καταραμένοι” ποιητές, έτσι υπάρχουν και “καταραμένα” γράμματα. Επιστολές που για διάφορους λόγους δεν θα διαβαστούν από τους παραλήπτες τους και -το πιο τραγικό- δεν πρόκειται ποτέ να επιστραφούν στα χέρια εκείνων που τις έγραψαν. Όμως, προτού καταστραφούν ως “άχρηστο υλικό” από την επίσημη υπηρεσία των ταχυδρομείων -εν αγνοία, φυσικά, των αποστολέων-, θα γίνουν κρυφό “κτήμα” του αναγνώστη.
Δέκα επιστολές των οποίων η μοίρα είναι ίδια με τους ήχους που τους ταξιδεύει ο άνεμος στην έρημο, δίχως κανέναν προορισμό και χωρίς καμιά απόκριση. Μόνο που εδώ άνεμος είναι το παράλογο και έρημος η ανθρώπινη ψυχή. Φωνές στην έρημο, άμοιρες… “ιδανικές φωνές κι αγαπημένες εκείνων που πεθάναν, ή εκείνων που είναι για μας χαμένοι σαν τους πεθαμένους”.
Ο Κώστας Ακρίβος (1958, Γλαφυρές Βόλου) έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δώδεκα αφηγηματικά βιβλία, ετοίμασε τρεις ανθολογίες, συμμετείχε σε διάφορα συλλογικά έργα και πήρε μέρος στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Από το 1983 διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, στην οποία διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. κατά τη διετία 2001-3. Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για θέματα βιβλίου και πνευματικής παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στα προγράμματα Συγγραφείς στα Σχολεία και Λέσχες Ανάγνωσης. Διευθύνει τη σειρά “Μια Πόλη στη Λογοτεχνία” (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Συγγραφέας: Ακρίβος Κώστας
Υπεύθυνος Σειράς: Γιατζόγλου Χριστίνα
Αφηγητής: Χουζούρη Έλενα
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-406-155-0
Σελίδες: 94
Σχήμα: 20χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία, Γράμματα για Σένα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.94 €