Φυσική Γ’ λυκείου

Περιγραφή
Στο βιβλίο τούτο περιλαμβάνονται περισσότερες από 600 ασκήσεις και προβλήματα Φυσικής από όλη την ύλη της Γ’ Λυκείου για το μάθημα της Φυσικής προσανατολισμού θετικών σπουδών. Παράλληλα, υπάρχουν και μεθοδολογικά σχόλια, όπου χρειάζεται, ειδικότερα για τις δυσκολότερες περιπτώσεις προβλημάτων.
Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται οι απαντήσεις στις ασκήσεις. Στις πιο εύκολες έχει δοθεί η αριθμητική απάντηση μόνο. Σε περισσότερες δύσκολες, παραθέτουμε αναλυτικότερες λύσεις και σχόλια για να κατανοήσουμε περισσότερο τον τρόπο αντιμετώπισής τους, και σε ακόμη δυσκολότερες υπάρχουν γενικότερα σχόλια για το πώς λύνονται παρόμοιες ασκήσεις ή για σφάλματα τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε.
Προσπαθήσαμε να κατηγοριοποιήσουμε τις ασκήσεις σε ένα αποδοτικό, κατανοητό και κατά το δυνατό πλήρες σύστημα κατηγοριοποίησης. Προσπαθήσαμε επίσης να αποφύγουμε την εκτεταμένη παράθεση αριθμητικών εφαρμογών και γενικώς την εκτεταμένη παράθεση εύκολων ασκήσεων, διότι απλώς κουράζουν το μαθητή, δεν προσφέρουν επιπλέουν γνώση και κατανόηση, ενώ δίνουν μια ψευδή αίσθηση επάρκειας. Μας απασχόλησε ιδιαίτερα η διαβάθμιση, το να ξεκινούμε δηλαδή με εύκολες αριθμητικές εφαρμογές και να επεκτεινόμαστε βαθμιαία σε δυσκολότερες ασκήσεις. Προσπαθήσαμε ώστε κάθε άσκηση να έχει να προσφέρει κάτι καινούριο στο μαθητή, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο την κατανόησή του στις έννοιες της Φυσικής και στην εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο των φυσικών προβλημάτων, κάποιων ιδιαίτερα απαιτητικών. Δεν το κρύβουμε ότι φιλοδοξήσαμε να καλύψουμε οσεσδήποτε περισσότερες εφαρμογές, οσεσδήποτε περισσότερες κατηγορίες ασκήσεων. Εννοείται ότι το πεδίο της Φυσικής, ακόμη και του επιπέδου του Λυκείου (φαίνεται να) είναι απεριόριστο, αυτό όμως δε μας αποθάρρυνε, και κανένα δεν πρέπει να αποθαρρύνει, από την προσπάθεια να το εμπεδώσουμε και κατακτήσουμε.

Συγγραφέας: Πρίκας Αθανάσιος
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-456-461-7
Σελίδες: 256
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Φυσική – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.31 €