Φουρτούνες και μπουνάτσες

Περιγραφή
[…] Στον χρόνο και τον χώρο, ο συγγραφέας μας εισάγει με τις εξαίρετα διαλεγμένες γραβούρες πόλεων, τοπείων, λιμανιών – η Σεβαστούπολη, η Ευπατορία, το Ρούμελη Χισάρ, το Μπουγιούκ Ντερέ, – πλοία με πανιά, άντρες με μακρυά σαρίκια, σαλβάρια, βαστάζοι, τρούλλοι εκκλησιών, τα πρώτα βαπόρια, ξυπόλυτοι ναύτες, μιναρέδες, φύση, άνθρωποι και κτίρια όπως ήταν εδώ και διακόσια χρόνια.
Τις “Φουρτούνες και Μπουνάτσες” δεν θα τις πιάσετε μόνον μια φορά στα χέρια σας, γιατί έχουν τη χάρη ενός αναγνώσματος και συγχρόνως τη διαχρονική αξία ενός βοηθήματος.
Αθηνά ΚακούρηΟ Γιάννης Στ. Βλασσόπουλος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1925 από γονείς Ιθακήσιους καταγόμενους από παλιές ναυτικές οικογένειες. Έζησε σα μικρό παιδί στο Λονδίνο και κατόπιν στην Ιθάκη όπου πέρασε τα πρώτα του σχολικά χρόνια. Εκεί αγάπησε τη θάλασσα και τα καράβια. Από το 1945 ζει πάλι στο Λονδίνο όπου τώρα ασχολείται με την έρευνα στη ναυτική ιστορία του νησιού του. Με την απέραντη υπομονή και επιμονή του, έχει ειδικευτεί στην ανάγνωση παλιών εγγράφων, ιδιαίτερα αυτών που ακόμη βρίσκονται στο Ιστορικό Αρχείο της Ιθάκης, και στη μελέτη ναυτιλιακών όρων της Επτανήσου.

Συγγραφέας: Βλασσόπουλος Γιάννης Σ.
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-02-1665-7
Σελίδες: 333
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εμπορική ναυτιλία , Πλοία, Ναυτιλία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.42 €