Φεγγάρι στο νερό

Περιγραφή
Αρχές του περασμένου αιώνα στην καρδιά της Θεσσαλίας. Μια καινούργια εποχή ανατέλλει για τους ανθρώπους του κάμπου. Οι κολίγοι γίνονται νοικοκυραίοι, οι ιδέες ταξιδεύουν και ριζώνουν πιο εύκολα στις ψυχές των ανθρώπων και οι νέοι ονειρεύονται το δικό τους, αλλιώτικο μέλλον. Τρικαλινοί Ντακαίοι και Βολιώτες Ρουμπαίοι σμίγουν σε μια αυλή με μια στέρνα στη μέση, γεμάτη μυστικά και φεγγάρια στο νερό της.
Ο παθιασμένος έρωτας του Πασχάλη για τη θάλασσα και τη Φιλίτσα θα ξαναγεννηθεί μέσα από παιδιά και εγγόνια, πιο δυνατός, ένοχος και αμαρτωλός. Ο Πασχάλης και η Φιλίτσα, και μαζί και μετά από αυτούς, η Λένω, η Βαΐτσα, ο Αντρέας, ο Κωνσταντής, η Αγγέλα, ο Λίνος και η μοναδική Ζαμπέτα θα ταιριάξουνε μια ιστορία απίθανη.
Με φόντο τους αγώνες με τους εχθρούς και με τη ζωοδότρα γη, με την πείνα και τη φτώχεια που θεριεύει τα όνειρα, θα ξεδιπλωθεί η ζωή τους… μια ζωή γεμάτη έρωτες, πόθους, ζήλιες και ενοχές… μια ζωή που πότε φαντάζει λαμπερή πότε σκορπισμένη, σαν το φεγγάρι που άλλοτε καθρεφτίζεται ολόκληρο σε νερά ακύμαντα και άλλοτε σπασμένο σε νερά ταραγμένα.Η Τούλα Τίγκα γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στο τέλος του πολέμου. Έζησε για λίγο στο Βόλο και για δεκαοκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία. Στη συνέχεια επέστρεψε στα Τρίκαλα όπου και κατοικεί. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και για νέους και μυθιστορήματα. Στα έργα της συγκαταλέγονται τα βραβευμένα με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου “Οδός Γραβιάς” (Εκδ. Πατάκη 1991), “Η εποχή των υακίνθων” (Εκδ. Πατάκη 1993) και το βραβευμένο με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού “Διαβάζω” “Τα χρόνια τρέχοντας” (Εκδ. Πατάκη 1999).

Συγγραφέας: Τίγκα Τούλα
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-496-802-5
Σελίδες: 523
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €