Των θεών η επανάσταση

Περιγραφή
Στην Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Ηρακλής χάνει τον εαυτό του, η ζωή του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Για να σηκωθεί όρθιος, πρέπει να πιστέψει ξανά στη δύναμη που κρύβει μέσα του και να πολεμήσει με τους δαίμονές του. Βαδίζοντας σε έναν δρόμο που, όπως θα ανακαλύψει πολύ αργότερα, έχει περπατηθεί από τους πιο σοφούς ανθρώπους των αιώνων, τελικά θα τα καταφέρει. Στο αποκορύφωμα της εσωτερικής του πάλης, καταφτάνει στη ζωή του ο ίδιος ο Θεός και του ζητά, αφού έσωσε τον εαυτό του, να σώσει ολόκληρο τον κόσμο. Μεγάλη ευθύνη ετούτη, μα θα την πάρει ο Ηρακλής, γιατί είναι γεννημένος ήρωας. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα βρει συναγωνιστές τους άνεργους, τους άστεγους, τους απόβλητους του συστήματος, και όλοι μαζί θα ενωθούν και θα επαναστατήσουν. Και δεν θα είναι μόνοι. Στη δύσκολη πορεία προς την ανακάλυψη των μυστηρίων της ζωής, θα συναντήσουν τον Καζαντζάκη, τον Ιησού, τον Σωκράτη, που κάποτε επαναστάτησαν και εκείνοι. Μαζί θα προχωρήσουν ως το τέλος. Αν υπάρχει ποτέ τέλος σε αυτή την ιστορία.Ο Maco Grello γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στις γειτονιές των Πετραλώνων. Από το 1993 μέχρι και σήμερα έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια του στην Κόρινθο, ενώ στο ενδιάμεσο επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Μεγάλη του αγάπη τα ταξίδια· από την Κρήτη και τη Σαντορίνη ως την Κομοτηνή, και από την Κάρπαθο ως την Κέρκυρα, μεγαλώνει χαράζοντας στην ψυχή του το ελληνικό τοπίο. Η ανάγκη να γνωρίσει νέους κόσμους και διαφορετικές κουλτούρες, τον οδηγεί σε ταξίδια στη Σερβία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Αυστρία, στην Ουγγαρία και σε άλλες χώρες, όπου εμπλουτίζει τον εσωτερικό του κόσμο και τη φαντασία του. Το 2012 αποφασίζει να μεταναστεύσει στην Αγγλία, στο Κέιμπριτζ. Εκεί, πολύ σύντομα νοσταλγεί τον λαμπερό ήλιο και τη θάλασσα, τη θέρμη των Ελλήνων, και αρχίζει να γράφει τα πρώτα του άρθρα και διηγήματα.
Το 2013 επιστρέφει στην Ελλάδα και έναν χρόνο αργότερα ξεκινά τη συγγραφή του βιβλίου “Των Θεών η επανάσταση”, το οποίο ολοκληρώνει και εκδίδει το 2016.

Συγγραφέας: Grello Maco
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-564-425-8
Σελίδες: 208
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.80 €