Τροχαία ατυχήματα (πρόληψη αίτια έρευνα ταχογράφοι) 12η έκδοση

Περιγραφή

Η τεχνική του τροχαίου ατυχήματος δεν διδάσκεται, αλλά αποκτιέται με την πείρα πάνω στην άσφαλτο. Αυτό συμβαίνει, διότι κανένα απολύτως ατύχημα δεν είναι εντελώς ίδιο με άλλο, αφού δεν γίνεται κάτω από τις ίδιες κυκλοφοριακές συνθήκες. Άλλο είναι να ερευνάς τα βασικά αίτια και τις συνθήκες πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος και άλλο να διερευνάς και τις τυχόν ιδιόμορφες συνθήκες και τα αίτια που το προκάλεσαν. “Άλλο θεωρία, άλλο πράξη…” – Πρόληψη – Αίτια – Έρευνα – Ταχογράφοι – Πρακτικά θέματα – Θέματα τροχαίας αστυνομικών σχολών – Επιλεγμένα θέματα τροχαίας – Νομοθεσία αυτοκινήτων – Δικογραφίες – Νομολογία


 

Από τον πρόλογο του βιβλίου:

Για αρκετό χρονικό διάστημα δίσταζα να γράψω ένα βιβλίο για την πρόληψη, τα αίτια και την έρευνα των τροχαίων δυστυχημάτων. Το θέμα δεν είναι καινούργιο υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι μία από τις οδυνηρότερες μάστιγες της εποχής μας και δικαιολογημένα βρίσκονται στο στόχαστρο της επικαιρότητας. Σύμφωνα δε με επίσημα στατιστικά στοιχεία αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο.

Το βιβλίο, που κρατάτε στα χέρια σας, αποσκοπεί στο να αποτελέσει βασικό βοήθημα στους χρήστες των οδών – οδηγούς και πεζούς – για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, δεδομένου ότι το σοβαρότερο αίτιο, που προκαλεί τις παραβάσεις και καταλήγουν σε δυστυχήματα, είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά του παράγοντα “άνθρωπος” και η άγνοια των κανόνων του Ο.Κ1., που οδηγεί ευθέως στο ατύχημα. Θα αποτελέσει επίσης βοήθημα σε όλους τους αστυνομικούς και προανακριτικούς υπαλλήλους, που ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτιών των δυστυχημάτων. Απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους πεπειραμένους οδηγούς και επί πλέον στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων, οι οποίοι πρέπει να επιλέγουν αυτοκίνητο με περισσότερες προδιαγραφές ασφάλειας παρά αυτοκίνητο αισθητικής γραμμής και κομψότητας.

Μέσα από τη 18ετή πείρα μου ως προανακριτικού υπαλλήλου σε υπηρεσία Τροχαίας διατυπώνω λεπτομερώς τις απόψεις μου ανιχνεύοντας, διερευνώντας και καταγράφοντας τις κυριότερες και βασικότερες αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων χρησιμοποιώντας μια γλώσσα προσιτή, που να είναι απλοϊκή, γιατί έχουν γραφεί πολλά βιβλία που η επιστημονική, η νομική τους ορολογία είναι απρόσιτη στο μέσο αναγνώστη και άλλα πάλι που περιορίζονται σε γνωστές και” φτηνές ” ιστορίες.

Το εξαιρετικό πλεονέκτημα, που παρουσιάζει η όλως πρωτότυπη αυτή εργασία, είναι οι “39” πραγματικές περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων που συνοδεύονται με φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα αλλά και λεπτομερείς αναλύσεις των αιτιών, οι οποίες συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στον Ελλαδικό χώρο. Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία μέσα από τις φωτογραφίες και τα σχεδιαγράμματα να διαπιστώνει τα αίτια και να εξάγει συμπεράσματα τεκμηριωμένα και ασφαλή για την υπαιτιότητα ή μη των εμπλακέντων ή εμπλακέντος οδηγού.

 

Ο Λάζαρος Λαμπρακάκης είναι ανθυπαστυνόμος. Γεννήθηκε το 1955 στα Βραγγιανά Αργιθέας του νομού Καρδίτσας (συν. Γρυμπιανά). Αποφοίτησε από τη σχολή ενωμοταρχών το έτος 1975. Ειδικεύτηκε σε θέματα τροχαίας ως ενωμοτάρχης και αποφοίτησε ευδοκίμως από το Σχολείο Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το έτος 1981. Υπηρετεί επί 27 συνεχόμενα χρόνια σε υπηρεσία τροχαίας. Ως προανακριτικός υπάλληλος επιλήφθηκε και διερεύνησε τουλάχιστον 5000 τροχαία ατυχήματα όλων των ειδών και κατηγοριών.

Συγγραφέας: Λαμπρακάκης Λάζαρος Σπ.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-92363-2-4
Σελίδες: 639
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ασφαλιστικό δίκαιο , Αστικό δίκαιο, Δικονομικό δίκαιο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 44.50 €