Τρεις επιτάφιοι και μια απόγνωση σε ένα γράμμα

Περιγραφή
Τι γίνονται όλοι αυτοί οι κεραυνοί που αιφνίδια ξεφεύγουν από τη φυσική γεωµετρία και κάνουν τα δικά τους τρελά; Τρώνε τσιµεντένιες ταράτσες, σωλήνες ύδρευσης, ταπετσαρίες, καδρόνια και τοίχους.
Πόσο τοις εκατό αναλογούσε σε κείνα τα µάτια που διεκδικούσαν το δεκαπέντε τοις εκατό για την παιδεία, και το εκατό τοις εκατό για την ελευθερία;
Οι άνθρωποι αρέσκονται να θαυµάζουν τους ήρωές τους εξ αποστάσεως. Θα συγκινούνται και θα κλαίνε τα παιδιά, όταν τα πάθη σας θα τους αφηγούνται οι γονείς τους. Έτσι γίνεται µε τους µύθους.
Οι µύθοι δηµιουργούνται, απλά, γιατί δεν αναγνωρίζεται στον ήρωά τους κανένα δικαίωµα προσωπικής ευτυχίας.
Γιατί γράφω αυτό το πρωινό µε την οµίχλη; Γιατί ταξιδεύω χωρίς ορατότητα; Ειλικρινά, πιστεύω ότι θα ξυπνήσω κάποια στιγµή κι όλα θα συνεχίσουν να είναι όπως ήταν πριν.
Θα επαναλαµβάνονται οι καθηµερινές µαλακίες, αλλά θα εξακολουθώ να πιστεύω στο αύριο.
“Ένα δωµάτιο κάπου στην Ακαδηµίας. Ένα δωµάτιο µε ένα γραφείο, µερικές καρέκλες, και µια φωτογραφία του Σωτήρη στον τοίχο”. Ο Θόδωρος Παπούλιας γεννήθηκε το 1944 στα Πετράλωνα. Σπούδασε σκηνοθεσία και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη διαφήµιση ως κειµενογράφος και διευθυντής δηµιουργικού. Το 1962, µαθητής ακόµα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φέξη την ποιητική του σύνθεση “Τεο” και το 1964 το πεζό “Δικανικός” από τις εκδόσεις Μαυρίδη µε εξαιρετική αποδοχή από µεγάλους κριτικούς, όπως ο Άγγελος Φουριώτης. Μετά από πολύχρονη απουσία, το 1989 εκδίδεται το µυθιστόρηµά του “Το βλέµµα του Ποσειδώνα” από τις εκδόσεις Ηράκλειτος. Εν συνεχεία κυκλοφορεί το µυθιστόρηµα “Πρέπει να αλλάξω ταχυδρόµο ή να βρω καλύτερο Θεό” από της εκδόσεις Παπαϊωάννου. Το “Τρεις επιτάφιοι, µία απόγνωση και ένα γράµµα” είναι το πέµπτο βιβλίο του. Σήµερα ζει και γράφει µοιράζοντας το χρόνο του ανάµεσα στην Αθήνα και στο Λίβερπουλ.

Συγγραφέας: Παπούλιας Θόδωρος
Εκδότης: Κανάκη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-7420-75-6
Σελίδες: 98
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.04 €