Τρεις γενιές Αμερικάνοι

Περιγραφή
-Από το γραφικό χωριουδάκι στα λαντζέρικα της Αμερικής. Το δίλημμα του Γρηγόρη, καθώς το μπουλούκι των μεταναστών ετοιμάζεται να μπαρκάρει: Φιλαδέλφεια ή Ντιτρόιτ;
-Κλοπή για ιερό σκοπό. Η πρώτη ελεύθερη λειτουργία την ημέρα της εορτής των Ταξιαρχών στην εκκλησία του χωριού με την κλεμμένη από το Μεσολόγγι ελληνική σημαία να κυματίζει παράνομα στο καμπαναριό.
-Τα μυστικά της ακροποταμιάς. Ένα ζευγάρι ερωτευμένων γίνεται άθελά του μάρτυρας της συνάντησης ενός σπιούνου με δύο ασφαλίτες.
-Ο διακαής πόθος για ένα τζιν παντελόνι “μόδας καουμπόη” στη μαύρη αγορά γίνεται αφορμή για περιπέτειες.
-Χοιρινό και ρακί λίγο πριν από τη μαγική έξοδο προς την Ελλάδα. Ένα φαγάδικο χρυσωρυχείο στο πέρασμα της Χαραυγής, το σημείο από όπου διαφεύγουν οι λαθρομετανάστες.
-Ένα ακριβό γαλάζιο πουκάμισο γίνεται κόκκινο πανί στην Πανεπιστημίου και Σίνα. Τυχαία συνάντηση επί ελληνικού εδάφους ενός πρώην δικαστή με ένα από τα θύματα του καθεστώτος.
Αλβανία, Ελλάδα, Αμερική. Άνθρωποι που ρίχνουν ψηλά το μπαλάκι της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή, χωρίς να ξέρουν που θα πέσει. Μια συλλογή διηγημάτων για περιπλανώμενους μετανάστες με πλάνα όνειρα.Ο Τηλέμαχος Κώτσιας γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Βρυσερά της Δρόπολης, στη Βόρεια Ήπειρο. Μαθητής του Λυκείου Αργυροκάστρου, διακρίθηκε για την κλίση του στα γράμματα. Φοιτητής στο Ανώτατο Γεωπονικό Ινστιτούτο διώχθηκε για πολιτικούς λόγους. Με την αλλαγή του καθεστώτος άρχισε να δημοσιεύει ξανά στο Λογοτεχνικό Λαϊκό Βήμα, όργανο της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Ζει στην Αθήνα από το 1990. Σήμερα εργάζεται ως μεταφραστής στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων.Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εκδώσει συλλογές διηγημάτων, νουβέλες και μυθιστορήματα. Το μυθιστόρημά του “Στην απέναντι όχθη” ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω και του περιοδικού (Δε)κατα. Έχει μεταφράσει πλήθος αλβανικών έργων στα ελληνικά και αντίστροφα.

Συγγραφέας: Κώτσιας Τηλέμαχος
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-04-2653-8
Σελίδες: 232
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.43 €