Τραγούδια της Θεσσαλονίκης

Περιγραφή
Με την παρούσα συλλογή επιχειρείται μια μερική προσέγγιση των τραγουδιών της Θεσσαλονίκης με τραγούδια που δημιουργήθηκαν μετά την άλωση από τους Τούρκους το 1430, ως την απελευθέρωσή της το 1912.
Στο μέτρο του δυνατού, παρουσιάζεται η εικόνα της πόλης τον καιρό της ελληνικής επανάστασης και το έμμεσου ή άμεσου αντίκτυπου, τόσο στη μουσική ζωή της πόλης, όσο και στη ζωή των Ελλήνων κατοίκων της.
Οι ηχογραφήσεις εντός και εκτός στούντιο, μέσα και έξω από την πόλη, με μελωδίες εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν πάντα κοινό σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, αφού σ’ αυτήν και στους ανθρώπους της αφιερώνεται αυτή η μουσική και βιβλιογραφική προσπάθεια…Ο Σάββας Μαυρίδης σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης. Από το ακαδημαϊκό έτος 1987 – 1988, διδάσκει στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε πολλές μελέτες κοινωνικοπολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου στα ελληνικά και γερμανικά και εργάστηκε, παράλληλα με το Τ.Ε.Ι., στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, ως παραγωγός λαογραφικής ποντιακής εκπομπής, με τίτλο “Αναστορώ τα παλαιά”, από το 1995 έως το 2005. Συμμετείχε στη συγγραφή της “Εγκυκλοπαίδειας Ποντιακού Ελληνισμού”, Μαλλιαρής Παιδεία, Θεσσαλονίκη 1990 και της “Παιδαγωγικής Ψυχολογικής Εγκυκλοπαίδειας”, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Αθήνα 1993. Δημοσίευσε επιστημονικές μελέτες στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και έλαβε μέρος, σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως εισηγητής.

Συγγραφέας: Μαυρίδης Σάββας
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-457-592-9
Σελίδες: 127
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη – Ιστορία, Τραγούδια, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €