Τρίτο μνήμα αριστερά

Περιγραφή
Τι σχέση, μπορεί να έχει μια αιγυπτιακή μούμια με ένα σύγχρονο έγκλημα; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας εγκληματικός εγκέφαλος διατηρημένος σε γυάλα; Γιατί μπορεί κάποιος να μη θέλει γωνιακό μνήμα και τι σημασία έχει ο τρόπος που θα είσαι ντυμένος στο φέρετρο;
Ο Χάρης καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία του φίλου του, ενώ και ο ίδιος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά παράξενη κατάσταση.
Όλα ξεκινάνε από ένα νεκροταφείο και καταλήγουν σε ένα άλλο, ενώ πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον ένας δολοφόνος ο οποίος δείχνει προτίμηση στις εξωτικές εγκληματικές μεθόδους.
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που περιηγείται με ανάλαφρα στοχαστική διάθεση στους τρόπους και τα έθιμα ταφής ανά τους αιώνες και τους πολιτισμούς.Η Έρικα Αθανασίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Πήρε πτυχίο στο ακορντεόν, παρακολούθησε το δημοσιογραφικό σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως λογίστρια, συντάκτρια οικονομικών μελετών, διορθώτρια λογοτεχνικών κειμένων, καθηγήτρια μουσικής και καθηγήτρια οικονομικών μαθημάτων σε ΙΕΚ και ΚΕΚ, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Σήμερα εργάζεται στην τοπική εφημερίδα “Κηφισιά” και συνεργάζεται με ΚΕΚ.
Θαυμάστρια της Κίρας Σίνου, συμμετείχε στο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2007 με θέμα “Μονογραφία για το έργο Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή της παιδικής λογοτεχνίας”, όπου και έλαβε εύφημη μνεία.

Συγγραφέας: Αθανασίου Έρικα
Εκδότης: Iason Books
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-99579-6-Χ
Σελίδες: 288
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.46 €