Τράπεζες και χρηματοπιστωτικό σύστημα

Περιγραφή
Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση αποτελεί βασικό άξονα αναφοράς της τρίτης έκδοσης του πρακτικού εγχειριδίου “Τράπεζες και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα: Αγορές, Προϊοντα, Κίνδυνοι”, το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύγχρονο, ραγδαίως μεταβαλλόμενο, χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές, στα προϊόντα, στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους και στις χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Τα θέματα αναλύονται στο πλαίσιο των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ, της Οδηγίας MiFID, των ΔΠΧΠ, των κανόνων για τη διαφάνεια στις αγορές.
Στο βιβλίο αναδεικνύεται ο ρόλος της σύγχρονης τράπεζας και των λοιπών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, αναλύεται ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωσυστήματος, παρουσιάζεται η απελευθέρωση και η λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και εξετάζεται ο ρόλος τους στις πιστωτικές και οικονομικές κρίσεις και στη ρευστότητα των τραπεζών. Εξετάζονται εκτενώς όλα τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά προϊόντα (χρηματοδοτικά, καταθετικά και επενδυτικά), καθώς και η διαδικασία αποτίμησής τους στις αγορές, ορίζονται οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, αναλύονται οι μέθοδοι μέτρησης του κάθε κινδύνου και γίνεται εισαγωγή στους τρόπους αντιστάθμισής τους.
Το βιβλίο αντιμετωπίζει τα θέματα με στόχο την άμεση πρακτική αξιοποίηση των γνώσεων που περιέχει. Απευθύνεται σε όσους εργάζονται, δραστηριοποιούνται ή έρχονται σε επαφή, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό χώρο και αναζητούν μια εκτενή και σε βάθος ανάλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν. Είναι, επίσης, κατάλληλο για τους φοιτητές που ενδιαφέρονται για ένα εγχειρίδιο που καλύπτει θεωρητικά και πρακτικά τις τράπεζες και το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Συγγραφέας: Αγγελόπουλος Παναγιώτης Χ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-351-839-5
Σελίδες: 835
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες , Χρηματοοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 43.78 €