Το όνειρο του θείου μου. Ο μικρός ήρωας

Περιγραφή
Ο Ντοστογέφσκι είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς συγγραφείς σε παγκόσμια κλίμακα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαβάσει τα έργα του που, γραμμένα πριν ενάμιση αιώνα, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του μεγάλου αναγνωστικού κοινού -και θα εξακολουθήσουν να είναι. Το έργο του αποτελεί τον πιο καθαρό καθρέφτη μιας μεγάλης εποχής για όλο τον κόσμο και για τη Ρωσία (για τη Ρωσία είναι η εποχή του Διαφωτισμού που προηγήθηκε έναν αιώνα στην Ευρώπη) με τους κλασικούς της συγγραφείς – Πούσκιν, Γκόγκολ, Τολστόι κ.ά.
Στον Ντοστογέφσκι δεν ισχύει η αρχή “η ποσότητα είναι εις βάρος της ποιότητας”. Υπήρξε πολυγραφότατος, και κάθε έργο του, μικρό ή μεγάλο, είναι ένα αριστούργημα. Στο “Όνειρο του θείου μου” σαρκάζει τις αδυναμίες των ηλικιωμένων και συμμερίζεται τα όνειρα και τις λαχτάρες των νέων με χιούμορ και συμπάθεια. Απολαύστε “Το όνειρο του θείου μου”!
Ο “Μικρός ήρωας” έχει κι αυτός το μερίδιο του από την πλημμυρίδα των έργων του μεγάλου ρώσου συγγραφέα, με την τόλμη και την αγνότητα που διακρίνει τον έφηβο.

Συγγραφέας: Dostojevskij Fedor Michajlovic 1821-1881
Μεταφραστής: Σαραντόπουλος Ανδρέας Σ.
Εκδότης: Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.
Έτος έκδοσης: 1992
ISBN: 960-208-270-4
Σελίδες: 227
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Ρωσική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές: Κλασική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.58 €