Το ψάρι που προσπαθεί

Περιγραφή
Το βιβλίο που κρατάτε δημιουργήθηκε προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός από εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να εμβολιάζουν τα παιδιά με δεξιότητες οι οποίες θα τα βοηθήσουν να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά τους με θετικό τρόπο. Περιέχει το θεωρητικό πλαίσιο (παιδαγωγικό και ψυχολογικό) το οποίο υποστηρίζει τις εφαρμογές που προτείνονται, καθώς και αναφορές σε παρόμοιες παιδαγωγικές παρεμβάσεις στη διεθνή εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Περιγράφει επίσης αναλυτικά δεκαέξι δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε εκπαιδευτικά ή οικογενειακά περιβάλλοντα με ομάδες παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι συναντήσεις με τα παιδιά διαδραματίζονται σε ένα παραμυθικό σενάριο, το οποίο μέσα από τους ήρωες του μιλάει για σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές, διδάσκει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, ενισχύει τη θετική συνομιλία με τον εαυτό και τη δεκτικότητα σε διαφορετικές ιδέες. Μέσα από παιχνίδι, αφηγήσεις, ζωγραφική, διάλογο και ζωντάνεμα δακτυλόκουκλας τα παιδιά οδηγούνται να κατανοήσουν τη συμπεριφορά τους, να μάθουν να απολαμβάνουν σωστά την επιτυχία τους και να εκμεταλλεύονται εποικοδομητικά την αποτυχία τους, αποδίδοντας σε αυτή ρεαλιστικό νόημα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν νέους δρόμους που προάγουν την ψυχική υγεία.
Επιπλέον, το βιβλίο περιγράφει τεχνικές για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων στο σχολείο, είτε πρόκειται για εξατομικευμένες εργασίες είτε για ομαδικές.H Aγγελική Θάνου γεννήθηκε το 1959 στα Kανάλια της Mαγνησίας, όπου κατοικεί με την οικογένειά της μέχρι σήμερα. Aποφοίτησε το 1979 από τη Σχολή Nηπιαγωγών της Eκάλης και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Eξομοίωσης Πτυχίων του ΠTN του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Eργάστηκε σε διάφορα νηπιαγωγεία της υπαίθρου και από το Φεβρουάριο του 1998 υπηρετεί με απόσπαση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Eργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού, και είναι υπεύθυνη για το Mουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Mε τη συνάδελφό της Kατερίνα Παλάσκα εκπόνησαν το μικρό έντυπο αφιέρωμα στον Pήγα Bελεστινλή και τον Διονύσιο Σολωμό με τίτλο “Oι βάρδοι της λευτεριάς”. Έχει δημοσιεύσει ποίηση για μεγάλους στο πολιτιστικό περιοδικό “Έλευσις”, καθώς και διάφορα άρθρα και βιβλιοπαρουσιάσεις στην εφημερίδα “Θεσσαλία”. Έχει γράψει το θεατρικό έργο για παιδιά “Tαξίδι με την Aργώ”, ενώ το βιβλίο της για μεγάλα παιδιά “Tο σεργιάνι των χαρταετών”, που αναφέρεται στην Eυρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφόρησε από τις Eκδόσεις “Kαστανιώτη” το Mάιο του 2000.

Συγγραφέας: Θάνου Αγγελική Γ.
Εικονογράφος: Παπαδόπουλος Ζαχαρίας
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-16-1871-6
Σελίδες: 136
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Στοιχειώδης , Εκπαίδευση, Προσχολική, Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Παιδικές δραστηριότητες, Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Σειρές: Βιβλία για την Εκπαίδευση, Διδακτική Πράξη και Θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.99 €