Το φάλτσο μαντολίνο του λοχαγού

Περιγραφή
Τούτο το βιβλίο ξεκίνησε να γράφεται πριν από 3 περίπου χρόνια στην αγγλική γλώσσα, για να απαντήσει ο συγγραφέας του στο “Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” του Άγγλου Λουί ντε Μπερνιέρ.
Ο Λευτέρης Ελευθεράτος θέλησε να επικοινωνήσει ιδιαίτερα με το αγγλόφωνο αναγνωστικό κοινό και μάλιστα μ’ εκείνους που επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί του, την Κεφαλονιά, για τους κατοίκους της οποίας ο Λουί ντε Μπερνιέρ έγραψε τερατώδη ψέματα, ενώ γενικότερα κατασυκοφάντησε τον ηρωικό αγώνα της Ελληνικής Αντίστασης στη διάρκεια της Κατοχής.
Επισπεύσθηκε, όμως, η έκδοση της ελληνικής μετάφρασης, γιατί λόγοι ανεξάρτητοι από την επιθυμία και τον αρχικό προγραμματισμό του συγγραφέα δεν επέτρεψαν την ταυτόχρονα έγκαιρη έκδοση του αγγλικού πρωτοτύπου (The Captain’s tuneless Mandolin) και της ελληνικής μετάφρασης.
Ο Λευτέρης Ελευθεράτος, ενεργό μέλος του αντιστασιακού κινήματος ο ίδιος, με επίσημα ντοκουμέντα και αδιαφιλονίκητα ιστορικά στοιχεία υπερασπίζεται, μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, τη μεγαλειώδη Αντίσταση του ελληνικού λαού και προστατεύει την τιμή και τη μνήμη των συναγωνιστών του.

Συγγραφέας: Ελευθεράτος Λευτέρης
Μεταφραστής: Καλαφάτη – Πετράτου Λουκία
Εκδότης: Τεκμήριο
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-87299-0-4
Σελίδες: 191
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιστορία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.88 €