Το τατουάζ της παλλακίδας

Περιγραφή
Τόκιο, Οκτώβριος του 1690. Ο Σάνο Ισίρο, Σοσακάν-σάμα του Σογκούν -η πλέον τιμητική θέση αστυνομικού επιθεωρητή-, μετά από μια ταραχώδη περίοδο της ζωής του, περίμενε με ανυπομονησία την ανακούφιση που υποσχόταν ο προσυμφωνημένος γάμος του με μια γλυκιά και υπάκουη σύζυγο. Όμως ο θάνατος της αγαπημένης παλλακίδας του Σογκούν διακόπτει τη γαμήλια τελετή και γκρεμίζει τις ελπίδες του σαμουράι-ντετέκτιβ για λίγη γαλήνη με τη νέα του σύζυγο.
Η διελεύκανση του θανάτου της Δέσποινας Χαρουμέ οδηγεί τον Σάνο στον απομονωμένο-προστατευμένο και απαγορευμένο κόσμο των παλλακίδων του Σογκούν. Καλείται να ξεμπερδέψει το κουβάρι των εραστών και εχθρών της Χαρουμέ και του ταραγμένου παρελθόντος της για να ανακαλύψει τον δολοφόνο της.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν ανακαλύπτει πως η Ρέικο, η όμορφη, νεαρή γυναίκα του, δεν είναι μια παραδοσιακή υπάκουη σύζυγος, αλλά, αντιθέτως, μια επίδοξη ντετέκτιβ, που πεισματικά επιμένει να τον βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο Σάνο αντιδρά σ’ αυτή την ανάρμοστη για γυναίκα συμπεριφορά και οι εκρήξεις που προκαλούνται κάνουν τον νεογέννητο έρωτά τους εξίσου συναρπαστικό με το μυστήριο που τυλίγει τον θάνατο της Δέσποινας Χαρουμέ.
Μέσα στις αυξανόμενες εντάσεις των πολιτικών μηχανορραφιών της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, ο Σάνο καλείται να φέρει εις πέρας μια τρομακτική και περίπλοκη έρευνα…
Η Laura Joh Rowland είναι εγγονή μεταναστών από την Κίνα και την Κορέα. Γεννήθηκε στο Μίτσιγκαν και σπούδασε στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο, παίρνοντας πτυχίο στη Μικροβιολογία και Μάστερ στη Δημόσια Υγεία. Σήμερα ζει στη Νέα Ορλεάνη με τον σύζυγό της.

Συγγραφέας: Rowland Laura Joh
Μεταφραστής: Χαλαζωνίτης Δημήτρης
Εκδότης: Θεμέλιο
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-310-287-3
Σελίδες: 532
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.19 €