Το σπίτι της ελπίδας

Περιγραφή
Η Μαργκό είναι χειρουργός, δε θα καταφέρει, όμως, να σώσει τον άντρα της που πέφτει θύμα τροχαίου. Μετά το θάνατό του εγκαταλείπει το νοσοκομείο όπου δουλεύει και βρίσκει καταφύγιο στην ασφάλεια ενός γραφείου του υπουργείου Υγείας. Αγάπη αντλεί από τα δυο παιδιά της. Ο ρομαντισμός δεν έχει πλέον καμιά θέση στη ζωή της…
Μέχρι που της αναθέτουν μια αποστολή: να ερευνήσει τις συνθήκες στο Σπίτι των Παιδιών, ένα ίδρυμα που φιλοξενεί μικρά παιδιά τραυματισμένα από τη ζωή και την κοινωνία, τα οποία αγκαλιάζουν μερικοί εφευρετικοί και γενναιόδωροι γιατροί.
Η έρευνα της Μαργκό προβλέπεται γεμάτη παγίδες. Το Σπίτι, ένα πανέμορφο αρχοντικό στο κέντρο της πόλης, έχει πολλούς εχθρούς που έχουν ορκιστεί να το κλείσουν, ισχυριζόμενοι πως περιθάλπει επικίνδυνα ψυχωτικά άτομα. Υπερασπιζόμενη αυτά τα παιδιά, που το μόνο που ζητούν είναι αγάπη και κατανόηση για να μπορέσουν ν’ ανοίξουν τα φτερά τους, η Μαργκό αποκτά και πάλι διάθεση για ζωή και αποφασίζει να προσχωρήσει στην ομάδα των γιατρών που τα φροντίζει. Έχει φτάσει η ώρα να δώσει μια νέα μάχη.
Στο τέλος του δύσκολου δρόμου, την περιμένει η αγάπη…
Η Janine Boissard γεννήθηκε και σπούδασε στο Παρίσι. Από νεαρότατη ηλικία αποφάσισε πως ήθελε να αφοσιωθεί στο γράψιμο. Το πρώτο της μυθιστόρημα το έγραψε σε ηλικία 22 ετών με το συζυγικό της όνομα Ζανίν Οριάνο, με το οποίο υπογράφει και τα επόμενα τρία μυθιστορήματά της. Είναι η πρώτη γαλλίδα συγγραφέας που ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, ένα εκ των οποίων γυρίστηκε το 1973 σε κινηματογραφική ταινία, ενώ κάποιο άλλο σε τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν από το 1977 έως το 1984. Έχει γράψει μέχρι σήμερα τριάντα βιβλία.

Συγγραφέας: Boissard Janine
Μεταφραστής: Συριδάκη Χριστίνα
Εκδότης: Φυτράκης Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-535-304-0
Σελίδες: 420
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.79 €